Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ο Τζον Φαν Σιπ ανακοίνωσε ότι ο Δημήτρης Σιόβας δεν έχει πλέον θέση στην εθνική ομάδα.

Μετά τη νίκη επί του Κοσόβου εκτός έδρας, ματς στο οποίο είχε σκοράρει μάλιστα, ο Σιόβας είχε αναφερθεί στις δηλώσεις του στους έμπειρους παίκτες που λείπουν από την εθνική ομάδα και θα πρέπει να επιστρέψουν, εννοώντας τους Κώστα Μανωλά και Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

Δηλώσεις που δεν άρεσαν στον Φαν Σιπ, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή Total Football του τηλεοπτικού σταθμού Open ανακοίνωσε ότι ο Σιόβας έθεσε εαυτόν εκτός ομάδας με όσα είπε.

«Ο Σιόβας μίλησε σαν προπονητής και έκανε κακό στην ομάδα. Με αυτά που είπε είναι εκτός Εθνικής. Πρώτα απ’ όλα οι παίκτες δεν πρέπει να μιλάνε για τις αποφάσεις των προπονητών. Ο Σιόβας έκανε ένα μεγάλο λάθος. Έκανε ζημιά στην ομάδα. Σε όλη την ομάδα. Εάν θέλεις να γίνεις προπονητής να σταματήσει να γίνει προπονητής.

Με βάση αυτό το σχόλιο ο Δημήτρης είναι εκτός της ομάδας. Δεν σεβάστηκε την ομάδα. Είμαι υπέρ της δημοκρατίας, όμως οι παίκτες δεν μπορούν να κάνουν τέτοιες δηλώσεις. Δεν ξέρω εάν το έκανε επίτηδες αλλά για αυτό είναι εκτός Εθνικής», ήταν τα λόγια του ομοσπονδιακού τεχνικού.