Πολλαπλά είναι τα οφέλη στον ΠΑΟΚ μετά τη νίκη-πρόκριση επί της Μπενφίκα (2-1) για τον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League. Εκτός από τα καθαρά αγωνιστικά οφέλη, υπάρχουν και τα οικονομικά. Τα οποία μπορεί να γίνουν ακόμη περισσότερα, εάν περάσει και το εμπόδιο της Κράσνοτναρ στα διπλά ματς που ακολουθούν.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά γιατί όχι μόνο απέκλεισε μια πανάκριβη ομάδα, επενδύοντας στα δικά του παιδιά, πηγαίνοντας σε μια διαφορετική πολιτική όσον αφορά το μπάτζετ του, αλλά ταυτόχρονα εξασφάλισε επιπλέον χρήματα, κλείνοντας το χάντικαπ που είχε δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια με το Financial Fair Play.

Μετά την πρόκριση σε βάρος της Μπεσίκτας, είχε ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στους ομίλους του Europa League. Ό,τι κι αν γινόταν δηλαδή με την Μπενφίκα, η ευρωπαϊκή συνέχεια για αυτήν τη σεζόν ήταν δεδομένη. Ωστόσο, από χθες στην Τούμπα μπορούν να υπολογίζουν στα ταμεία τους μίνιμουμ 7 με 8 εκατομμύρια ευρώ.

Εάν ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης αποκλειστεί και τους Ρώσους, τότε η είσοδος στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League θα του αποφέρει κοντά -και παραπάνω ίσως- στα 20 εκατ. ευρώ. Αναλόγως και τα αποτελέσματα στους ομίλους (σε νίκες ή ισοπαλίες), αυτό το ποσό όλο και θα αυξάνεται.