Τέσσερις ομάδες έχουν κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στη φάση των «8» του Europa League, ενώ άλλες τόσες ομάδες θα προσπαθήσουν να πάρουν τις εναπομείνασες θέσεις για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η Άλκμααρ ταξιδεύει στη Ρωσία με σκοπό να ολοκληρώσει το έργο της και να περάσει στις οκτώ καλύτερες ομάδες του θεσμού, ύστερα από το 1-0 επί της Ανζί στην Ολλανδία

Από την πλευρά της, η Βαλένθια σε ένα παιχνίδι διαδικαστικού χαρακτήρα υποδέχεται την Λουντογκόρετς στο «Μεστάγια» μετά το 3-0 στη Βουλγαρία.

Τα πράγματα για την Μπενφίκα είναι πιο ξεκάθαρα μετά το 3-1 επί της Τότεναμ στο Λονδίνο, με τα «σπιρούνια» να μην δείχνουν ότι μπορούν να απειλήσουν την ομάδα του Ζόρζε Ζέσους.

Η Λιόν, από τη μεριά, έχει… καθαρίσει με την υπόθεση πρόκριση μετά το 4-1 επί της Βικτόρια Πλζεν και θα πάει απλώς για το «check in» στην Τσεχία.

Τον τίτλο του φαβορί καλείται να αποδείξει και η Γιουβέντους μέσα στην έδρα της Φιορεντίνα, παρά το 1-1 στο Τορίνο και τους «βιόλα» να παρουσιάζονται αποφασισμένοι να περάσουν εκείνοι στην επόμενη φάση του Europa League.

Ιδιαίτερο είναι και το δεύτερο παιχνίδι στην Ανδαλουσία ανάμεσα στην Σεβίλλη και την Μπέτις μετά τη νίκη της δεύτερης πριν από μια εβδομάδα. Οι «Beticos» θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, με την συντοπίτισσά της να παλεύει να πάρει εκείνη το… εισιτήριο για τους «8».

Μικρό προβάδισμα για την πρόκριση έχει αποκτήσει η Πόρτο έναντι της Νάπολι μετά το 1-0 στο «Ντραγκάο», με τους Ιταλούς να έχουν αποδείξει ότι στην έδρα τους δεν αφήνουν κανέναν να φύγει με τη νίκη.

Στο «μηδέν» κόλλησε η αναμέτρηση της Σάλτσμπουργκ με την Βασιλεία και όλα θα κριθούν στην Αυστρία και τους γηπεδούχους – λόγω της έδρας – να έχουν τον πρώτο λόγο να βρεθούν εκείνοι στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι επαναληπτικοί της φάσης των «16»

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2014

Τα ματς των 20:00

Ανζί-Άλκμααρ (0-1)
Μπενφίκα-Τότεναμ (3-1)
Φιορεντίνα-Γιουβέντους (1-1)
Πλζεν-Λιόν (1-4)
Βαλένθια-Λουντογκόρετς (3-0)

και εκείνα στις 22:00

Μπέτις-Σεβίλλη (2-0)
Νάπολι-Πόρτο (0-1)
Σάλτσμπουργκ-Βασιλεία (0-0)

Πηγή: sport-fm.gr