Άπειρα εκατομμύρια ευρώ, παικταράδες που πέρασαν, η ακριβότερη μεταγραφή όλων των εποχών, αλλά και χλευασμός για τους τόσους αποκλεισμούς και η φανέλα που δεν είναι βαριά και δεν αντέχει να… σηκώσει βαριά ασημικά. Από τον Οκτώβρη του 2011 που ο Νασέρ Αλ-Κελαΐφι βρέθηκε στο τιμόνι της, η Παρί Σεν Ζερμέν είχε μόνο έναν μεγάλο στόχο: να κατακτήσει το Champions League. Πλέον, μετά το θριαμβευτικό 3-0 επί της Λειψίας, απέχει μία και μόνο ανάσα από το να κάνει το όνειρο πραγματικότητα.

Ο Νεϊμάρ ήταν εκείνος που οργάνωσε μαεστρικά την πρόκριση των Παριζιάνων, ενώ είχε και κάμποσες μαγικές ενέργειες. Οι πρωταθλητές Γαλλίας ήταν καταιγιστικοί από το ξεκίνημα. Μόλις στο 6’ ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ είχε πλασέ στο δοκάρι, ενώ είχε ακόμα ένα ακόμα πιο τρελό, όταν στο 35’ έστειλε την μπάλα στο αριστερό σίδερο με εκτέλεση φάουλ από τα 25 μέτρα.

Ενδιάμεσα όμως (13’) ο επίσης εξαιρετικός Ντι Μαρία, έδωσε στο φάουλ του τα ιδανικά φάλτσα και ο Μαρκίνιος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, ενώ εκείνος ήταν που λίγες μέρες νωρίτερα είχε ισοφαρίσει στο 90’ και είχε γυρίσει τον προημιτελικό με την Αταλάντα.

Στο 42΄έγινε το κρίσιμο λάθος του Γκουλάσι και στην εξέλιξη της φάσης ο Νεϊμάρ με τρελό τακουνάκι σέρβιρε το 0-2 στον Ντι Μαρία. Η Λειψία δεν είχε απαντήσεις σε όλ’ αυτά και θα δεχόταν ακόμα ένα γκολ. Και πάλι λάθος στην άμυνα και ο πιο κοντός παίκτης του γηπέδου, ο Μπερνάτ, βρήκε δίχτυα με το κεφάλι (53’).

Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και η Παρί θα αγωνιστεί στον τελικό της Κυριακής, περιμένοντας να μάθει εάν αντίπαλός της θα είναι η Μπάγερν ή εάν θα πρόκειται για τον πρώτο γαλλικό τελικό της ιστορίας κόντρα στη Λυών. Οι Παριζιάνοι που το 1996 είχαν κατακτήσει το Κύπελλο Κυπελλούχων, τον μοναδικό τους ευρωπαϊκό τίτλο και θα γίνουν η γαλλική ομάδα (Ρεμς 1956, 1959  – Σεντ Ετιέν 1976 – Μαρσέιγ 1991, 1993 – Μονακό 2004) που θα διεκδικήσει την κούπα με τα μεγάλα αυτιά, με τη Μαρσέιγ το 1993 να είναι και η μόνη που το έχει σηκώσει. Οσο για τους ηττημένους, εκείνοι ήδη έγραψαν ιστορία.

Λειψία (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Γκουλάσι, Ουπαμεκανό, Μακιέλε, Κλόστερμαν, Λάιμερ (62’ Χάλστενμπεργκ), Ανχελίνιο, Καμπλ (64’ Ανταμς), Ζάμπιτσερ, Ολμο (46’ Σικ), Ν’Κουνκού (46’ Φόρσμπεργκ), Πόουλσεν

Παρί (Τόμας Τούχελ): Σέρχιο Ρίκο, Κιμπέμπε, Τιάγκο Σίλβα, Κερέρ, Μπερνάτ, Μαρκίνιος, Παρέδες (83’ Ντράξλερ), Ερέρα (83’ Βεράτι), Ντι Μαρία (87’ Σαράμπια), Μπαπέ (86’ Τσούπο-Μότινγκ), Νεϊμάρ.

Πηγή: gazzetta.gr