Όταν η ΑΕΚ είχε ληγμένα δελτία υγείας και ο Άρης έκανε ένσταση

Η γκάφα των ανθρώπων του ΠΑΟΚ δεν είναι άγνωστη στο ελληνικό ποδόσφαιρο


ΑΘΛΗΤΙΚΑ
10:52
16/07/2020
Όταν η ΑΕΚ είχε ληγμένα δελτία υγείας και ο Άρης έκανε ένσταση
loading

Η ΑΕΚ έχει το δικαίωμα ένστασης για το θέμα των μη θεωρημένων δελτίων υγείας του ΠΑΟΚ. Ενα λάθος που είχε κάνει η ίδια το 1984 με τον Άρη και το οποίο δεν της στοίχισε τελικά.

Η υπόθεση των μη θεωρημένων δελτίων του ΠΑΟΚ ανασύρει από το παρελθόν μια αντίστοιχη ιστορία της ΑΕΚ η οποία είχε κάνει το ίδιο λάθος τον Μάρτιο του 1984 σε αγώνα απέναντι στον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης».

Σε μια σεζόν (1983-84) γεμάτη προβλήματα και με διαδοχικές αλλαγές προπονητών, στις 4 Μαρτίου 1984 η ΑΕΚ αντιμετώπισε τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης». Είχε προηγηθεί η νίκη επί του Ολυμπιακού, στον δεύτερο αγώνα του Κώστα Νεστορίδη στην τεχνική ηγεσία της «Ένωσης» και ακολούθησε η αναμέτρηση με τον (τότε 2ο στη βαθμολογία) Άρης στη Θεσσαλονίκη.

Η ΑΕΚ ήθελε τη νίκη για να αυξήσει τις πιθανότητές της για έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και το κατάφερε με 1-2 έπειτα από αυτογκόλ του Όλε Σκόμπε και τέρμα του Θωμά Μαύρου, ενώ για λογαριασμό του Άρη είχε σκοράρει ο Γιώργος Ζήνδρος.

Ωστόσο, μετά τον αγώνα διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν θεωρημένα τα δελτία υγείας των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ. Τότε, ο κανονισμός προέβλεπε τον μηδενισμό στον αγώνα καθώς επίσης και την αφαίρεση ενός βαθμού. Ο Άρης είχε κάνει χρήση του νομικού δικαιώματός το, κατατέθηκε ένσταση, αλλά η ΑΕΚ αθωώθηκε διότι θεωρήθηκε ότι η διατύπωση του κανονισμού ήταν ασαφής, ενώ από τους ανθρώπους της «Ένωσης» σημειώθηκε ότι οι άνθρωποι του Άρη δεν επέτρεψαν την πρόσβαση στο γήπεδο στον γιατρό που επρόκειτο να υπογράψει τα δελτία.

Μετά το συγκεκριμένο περιστατικό νομοθετήθηκε και η παράβαση των μη θεωρημένων δελτίων.

Πηγή: gazzetta.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει