Στο 0-0 «κόλλησαν» Αστέρας Τρίπολης και ΟΦΗ, με τους Αρκάδες να είναι ανώτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά να μην μπορούν να βρουν τρόπους να διασπάσουν την άμυνα των Κρητικών που ήταν εξαιρετικά στημένοι από τον Σα Πίντο.

Παραμένει στην πεντάδα η ομάδα του Βεργέτη, αλλά έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει περισσότερο τον Παναθηναϊκό (-3), την ώρα που οι φιλοξενούμενοι πήραν ένα σημαντικό πόντο (26) στην προσπάθεια που κάνουν να απομακρυνθούν από τις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Το ματς:

Μπορεί το γήπεδο να μην ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αλλά οι παίκτες του Αστέρα είχαν την… εμπειρία. Και ως το φαβορί της αναμετρήσης, οι Αρκάδες μπήκαν με στόχο να πιέσουν, να δημιουργήσουν κινδύνους και να δείξουν από νωρίς ποιος είναι το αφεντικό. Οι δύο πρώτες καλές στιγμές ήρθαν απ’ τον αρχηγό τον Ουσέρο, όμως την πρώτη δεν βρήκε στόχο, ενώ στη δεύτερη σε ένα «τρελό» σουτ ο Φερνάντεζ του αρνήθηκε το γκολ! Την ίδια ώρα ο ΟΦΗ έμοιαζε και ήταν προβληματικός, δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει μπάλα και δεν ήταν καθόλου απειλητικός.

Έπρεπε να φτάσουμε λίγο πριν το ημίωρο για να κάνουν οι Κρητικοί την πρώτη τους φάση στο παιχνίδι, όταν ο Μπούρμπος έκανε ωραία ενέργεια, όμως ο Μπαντής ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε το σουτ το ευθύβολο σουτ του. Το επόμενο τέταρτο πέρασε σχεδόν… ήρεμα, με τους φιλοξενούμενους να έχουν ισορροπήσει το παιχνίδι, να κρατάνε το 0-0 και τον Αστέρα προς το φινάλε του πρώτου μέρους να χάνει μεγάλη ευκαιρία, με την κεφαλιά του Εντό να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Στο δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ ξεκίνησε καλύτερα και είχε δύο καλά σουτ με τον Μιλιάζες, όπου ειδικά το δεύτερο ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνο για την εστία του Αστέρα. Μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα κι αφού ο Βεργέτης ξεκίνησε τις διορθωτικές του αλλαγές, ο Καράσκο ήταν αυτός που είχε δύο σημαντικές στιγμές για να πετύχει κάποιο γκολ. Ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις ο Φερνάντεζ του το αρνήθηκε, κρατώντας ανέπαφη την εστία των Κρητικών. Το τελευταίο 20 λεπτο άνηκε στον Αστέρα, από πλευράς κατοχής και πίεση, όμως προσπαθούσε ανορθώδοξα να δημιουργήσει προϋποθέσεις για κάποιο τέρμα, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να βάλουν σχετικά εύκολα στις… τσέπες τους το βαθμό της ισοπαλίας (0-0).

Πηγή: sport-fm.gr