Οι Λος Άντζελες Γκάλαξι έλυσαν το συμβόλαιο του Αλεκσάνταρ Κάταϊ εξαιτίας των ρατσιστικών σχολίων της συζύγου του, Τέα, για τις διαδηλώσεις με αφορμή την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Πολύ ακριβά πλήρωσε ο Αλεκσάνταρ Κάταϊ τα ρατσιστικά σχόλια της συζύγου του, Τέα, για τις διαδηλώσεις σε όλη την Αμερική, με αφορμή την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό.

Οι Λος Άντζελες Γκάλαξι έδειξαν και εμπράκτως την αντίθεσή τους σε αυτά τα σχόλια και έλυσαν το συμβόλαιο του Σέρβου άλλοτε εξτρέμ Ολυμπιακού, ΟΦΗ και Πλατανιά, ο οποίος πλέον αναζητά νέα ομάδα, προφανώς… εκτός Ηνωμένων Πολιτειών.

Υπενθυμίζεται πως η σύζυγος του προέβη σε εμετικά σχόλια, με αφορμή τις διαδηλώσεις για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Συγκεκριμένα, η Τέα Κάταϊ έγραψε στο Instagram: «Σκοτώστε τα σκ…α» και σε μια άλλη φωτογραφία από ληστεία αθλητικού καταστήματος σχολίασε «Black Nikes Matter».

Ο Σέρβος με τη σειρά του απολογήθηκε, σ’ όσους θέλουν να τον διώξουν οι Γκάλαξι, λέγοντας:

«Δεν συμμερίζομαι και δεν ανέχομαι τις απόψεις αυτές στην οικογένειά μου. Καταδικάζω απερίφραστα τον ρατσισμό και τη βία απέναντι στους μαύρους. Οι ζωές των μαύρων έχουν σημασία. Ήταν ένα λάθος της οικογένειάς μου και αναλαμβάνω την ευθύνη. Αντιλαμβάνομαι ότι θα χρειαστεί καιρός για να ανακτήσω την εμπιστοσύνη των ανθρώπων στο Λος Άντζελες. Ζητώ συγγνώμη για τον πόνο που προκάλεσαν στην οικογένεια των Galaxy αυτά τα σχόλια και όλοι μας είμαστε συμμέτοχοι στη μάχη κατά του ρατσισμού».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aleksandar Katai (@aleksandarkatai) στις

Φυσικά, ο Κάταϊ δεν έχει καταφέρει να ηρεμήσει τον κόσμο, οι οποίοι του ζητούν να τα μαζέψει και να φύγει από το Λος Άντζελες. Κάτι που τελικά έγινε…

Πηγή: gazzetta.gr