Παρά τις πληροφορίες για το αντίθετο ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν βρέθηκε ούτε σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ. Στον Ολυμπιακό περίμεναν την «άφιξη» του προέδρου στην Πλατεία Αλεξάνδρας για να κινηθούν οι διαδικασίες για τα τρέχοντα ζητήματα της ομάδας, ανάμεσα στα οποία είναι και το θέμα του προπονητή. Ο Γκρεγκόριο Μανθάνο και ο Μανόλο Χιμένεθ λέγεται πως είναι οι πρώτες επιλογές, αλλά δεν αποκλείεται καθόλου να προκριθεί η λύση Αλεξανδρή.

Συνεργάτες του προέδρου της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ υποστηρίζουν ότι έχει αποφασίσει να προχωρήσει τη λύση Αλεξανδρή, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά την ομάδα και θεωρείται σίγουρο ότι θα προωθήσει αρκετά νέα παιδιά. Σήμερα ο 42χρονος τεχνικός αναχωρεί για τη Ρόδο, όπου αναμένεται να παρακολουθήσει σεμινάριο για να πάρει το δίπλωμα προπονητή της UEFA. Το σεμινάριο ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου, αλλά όλοι εκτιμούν ότι στις 21 του μήνα θα είναι στου Ρέντη. Ίσως και σήμερα υπάρξουν εξελίξεις με την υπόθεση της μεταγραφής του Αριέλ Ιμπαγάσα, όπως γράφει η εφημερίδα «Φως». Οι Πειραιώτες φέρονται να ενδιαφέρονται σοβαρά για τον 33χρονο μεσοεπιθετικό, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Βιγιαρεάλ και βρίσκεται – επίσης – στο «στόχαστρο» της Μπεσίκτας. Ωστόσο, ο Αργεντινός άσος εμφανίζεται πρόθυμος να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ σε γενικές γραμμές φαίνεται ότι υπάρχει συμφωνία με τους Πειραιώτες.

Η αναβλητικότητα σε όλα τα επίπεδα, διοικητικά, πρόσληψη προπονητή και μεταγραφές, φαίνεται πως επηρέασε και το αγωνιστικό τμήμα. Όπως ανακοινώθηκε, η επίσημη πρώτη για τη νέα σεζόν μετατέθηκε κατά μία εβδομάδα κι έτσι οι «ερυθρόλευκοι» θα αρχίσουν τις προπονήσεις για τη νέα χρονιά όχι στις 14 Ιουνίου, αλλά στις 21 του μήνα.Υπενθυμίζεται πως η πρώτη επίσημη υποχρέωση του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν είναι στις 15 Ιουλίου, καθώς τότε έχει οριστεί η διεξαγωγή του πρώτου ματς του δεύτερου προκριματικού γύρου του Europa League. Συνεπώς οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν στη διάθεσή τους κάτι περισσότερο από τρεις εβδομάδες για να ετοιμαστούν.