Η πανδημία  του κορονοϊού θα μπορούσε να κοστίσει στα τρία μεγάλα αθλήματα στην Βρετανία, το κρίκετ, ποδόσφαιρο και ράγκμπι, σχεδόν 700 εκατομμύρια  λίρες, για την ακρίβεια 687 εκατομμύρια λίρες ή διαφορετικά  788.82 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό αναφέρει το ρεπορτάζ του BBC και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, προχωρώντας σε σχετική ανάλυση με την γνώμη ειδικών.  Η Βρετανία, με περισσότερους από 29.400 θανάτους που σχετίζονται με  τον κορονοϊό, αναμένει την επόμενη ημέρα στον αθλητισμό.

Σχετικά με το ποδόσφαιρο η Premier League ελπίζει να ξαναρχίσει στις 8 Ιουνίου. Δεν έχει δοθεί ακόμα συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά  το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ολοκλήρωση έως τις 31 Ιουλίου.

Όπως είπε ο πρόεδρος της English Football League, Ρικ Πάρι , οι σύλλογοι αντιμετωπίζουν «τρύπα 200 εκατομμυρίων λιρών» (229,64 εκατ. ευρώ) μέχρι τον Σεπτέμβριο. Τόνισε ότι θα χρειαστούν 56 ημέρες για να ολοκληρωθεί η σεζόν, συμπεριλαμβανομένων των  play-off και γι αυτό η επανεκκίνηση πρέπει να γίνει έως τις 6 Ιουνίου το αργότερο.  Αυτό φαίνεται πολύ απίθανο δεδομένου ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανακοινώσει τα επόμενα βήματά της μέχρι την Κυριακή.

Ολοένα και πιο πιθανό είναι τα πρωταθλήματα League One και Two να τελειώσουν χωρίς περαιτέρω αγώνες, ενώ εκτίμησε ότι θα  υπάρχουν 1.400 παίκτες εκτός συμβολαίου φέτος το καλοκαίρι.

Η ομοσπονδία του ράγκμπι  θα έχει απώλειες εσόδων ύψους 107 εκατομμυρίων λιρών (122,86 εκατ. ευρώ),  ενώ ο αντίκτυπος του κορονοϊού θα μπορούσε να κοστίσει στο Κρίκετ 380 εκατομμύρια λίρες (436,32 εκατ. ευρώ).