Αρνητική στο ενδεχόμενο να επεκταθεί ο δανεισμός του Σέρχιο Αραούχο στην ΑΕΚ, σε περίπτωση που η ελληνική ομάδα δεν καταβάλλει τη ρήτρα των 2,7 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της, φέρεται να είναι η Λας Πάλμας.

Ωστόσο, όπως γίνεται ξεκάθαρο από πλευράς Ένωσης, δεν υπάρχει ακόμη κάποια επαφή με τους Ισπανούς, άρα και ουσιαστική κουβέντα (πολύ περισσότερο κάποια πρόταση) για το μέλλον της συνεργασίας της Ένωσης με τον Αργεντινό επιθετικό. Το ίδιο αναγνωρίζουν και οι διοικούντες τον σύλλογο των Καναρίων Νήσων, αφού δεν έχουν κάποια πρόταση, ή έστω διερευνητική κρούση από τον «δικέφαλο».

Το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας gazzetta.gr επαναλαμβάνει ότι υπάρχουν δρόμοι που μπορεί να ακολουθήσει η ΑΕΚ για να κάνει δικό της τον «Τσίνο». Όμως, είναι ξεκάθαρο πως ακόμη δεν έχει μπει στη διαδικασία να τους γνωστοποιήσει στη Λας Πάλμας, διότι δεν έχει καταλήξει σχετικά με το ποια οδό θα ακολουθήσει.

Όπως και να έχει, όταν γίνει η συζήτηση και κατατεθεί η πρόταση, θα γίνει γνωστό. Άλλωστε, πρέπει να ξεκαθαρίσει και το… τοπίο με τον δανεισμό, το ενοίκιο των 300.000 ευρώ που έχει ήδη δώσει η ΑΕΚ, αλλά και να γίνει κάτι με το πέναλτι των 200.000 ευρώ που προβλέπεται από το deal, σε περίπτωση που δεν γίνει χρήση οψιόν αγοράς.

Ακόμη, FIFA και UEFA δεν έχουν εστιάσει στο συγκεκριμένο θέμα, αυτό των δανεισμών, αλλά και των οψιόν αγοράς και τι προβλέπεται να γίνει με αυτό.