Σχεδόν μεταφυσικό ήταν αυτό που έγινε το βράδυ της Κυριακής (09/02) στο ΟΑΚΑ, στο αθηναϊκό ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και Παναθηναϊκού, με τυπικά γηπεδούχο την πρώτη. Η Ένωση επικράτησε με 1-0, χάρη σε ένα τέρμα του Σέρχιο Αραούχο, που επέστρεψε στα γκολ, με την τρίτη θητεία του στην Ελλάδα.

Με αυτόν τον τρόπο ο «δικέφαλος» επέστρεψε στις νίκες σε ντέρμπι κόντρα σε ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, έπειτα από σχεδόν 22 μήνες. Ήταν Πρωταπριλιά του 2018, στην πρωταθληματική σεζόν των «κιτρινόμαυρων», όταν επικράτησαν με 3-0 των «πράσινων», με τον Αργεντινό να σημειώνει δύο τέρματα.

Μάλιστα, το παιχνίδι εκείνο με το χθεσινοβραδινό είχε ένα κοινό στοιχείο: το τέρμα του «Τσίνο». Ο αεικίνητος φορ είχε ανοίξει το σκορ για εκείνη τη νίκη με τρομερό σουτ στο 30ό λεπτό, ενώ είχε διαμορφώσει και το τελικό 3-0 στο 68′. Δίχτυα βρήκε και χθες, μόλις στο 8ο λεπτό.

Αυτό που είναι εντυπωσιακό, είναι η ομοιότητα του πρώτου γκολ του 2018 με αυτό 22 μήνες αργότερα. Μπορεί το ένα να επιτεύχθηκε με δυνατό σουτ και το άλλο με τεχνικό πλασέ, ωστόσο αμφότερα ήρθαν με το αριστερό πόδι, από το ίδιο σημείο του γηπέδου και κατέληξαν στην ίδια γωνία της ίδιας εστίας.

Θυμηθείτε το γκολ του 2018:

Και το χθεσινό: