Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ χάρισε 21 επιθετικά ριμπάουντ στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, επίδοση που ισοδυναμεί με την δεύτερη χειρότερη στην ιστορία της ομάδας στην διοργάνωση.

Αν μη τι άλλο οι πράσινοι είχαν το παιχνίδι στα χέρια τους και το έχασαν από την απώλεια 21 ριμπάουντ στην ρακέτα τους. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν πολύ πιο επιθετικοί στο συγκεκριμένο κομμάτι του παιχνιδιού και φρόντισαν να το εκμεταλλευτούν στο έπακρο, αφού τα περισσότερα από αυτά τα επιθετικά ριμπάουντ, τα μετουσίωσαν σε πόντους!

Οποιαδήποτε ομάδα θα «γράψει» επιθετικά ριμπάουντ στη στατιστική της, αλλά τα 21 «σκουπίδια» που «καθάρισε» η Μακάμπι κρίνονται (και είναι) υπερβολικά. Μάλιστα δεν… ήθελε και πολύ για να «έσπαγαν» οι «πράσινοι» το αρνητικό τους ρεκόρ στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Συγκεκριμένα ήταν η δεύτερη χειρότερη επίδοση του Παναθηναϊκού στην EuroLeague και η πρώτη ύστερα από 10 ολόκληρα χρόνια!!! Το αρνητικό ρεκόρ του «τριφυλλιού» όσον αφορά τα ριμπάουντ που έχασε στη «ρακέτα» του εξακολουθεί να είναι τα 25 επιθετικά ριμπάουντ που είχε μαζέψει η Παρτίζαν στο ΤΟΡ-16 του 2010! Βέβαια τότε ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει με 82-66 ωστόσο παραμένει «στοιχειωμένη» η εν λόγω αρνητική επίδοση των «πρασίνων».

Επίσης άλλες τρεις φορές έχει επιτρέψει ο Παναθηναϊκός στους αντιπάλους του να πάρουν 20 επιθετικά ριμπάουντ (πέρυσι την Γκραν Κανάρια, το 2008 τη Ζάλγκιρις και στον μικρό τελικό του 2005 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας) και άλλες δύο φορές 19 ριμπάουντ (από την Εφές στο ΤΟΡ-16 του 2016 και από την Μπαρτσελόνα στον 5ο προημιτελικό των playoffs το 2013).

Πηγή: gazzetta.gr