Στην κατάθεση μήνυσης τόσο κατά του Θανάση Τζήλου όσο και κατά τεσσάρων αστυνομικών στη Λάρισα προχώρησε φερόμενος εκ των δραστών της επίθεσης που είχε γίνει έξω από το σπίτι του διαιτητή, στις 19 Δεκεμβρίου του 2018.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα gazzetta.gr, η οποία επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας, ο κατηγορούμενος προχώρησε σε ψευδή καταμήνυση σε ό,τι έχει να κάνει με τον διεθνή ρέφερι και για ψευδορκία και ηθική αυτουργία σε ψευδή καταμήνυση, καθώς επίσης ψευδορκία και κατάχρηση εξουσίας για τους αστυνομικούς. Παράλληλα, εγκαλείται και η ιατροδικαστής για ψευδή βεβαίωση και παράβαση καθήκοντος.

Ύστερα από αυτό, διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας κλήθηκαν να καταθέσουν οι τέσσερις αστυνομικοί, αλλά και ο ρέφερι Τζήλος.

Ο φερόμενος ως δράστης είχε παραδοθεί, συνοδευόμενος από το δικηγόρο του, στη ΓΑΔΑ. Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ συνεχίζεται να καταζητείται και ένα ακόμη άτομο που φέρεται να συμμετείχε στην επίθεση. Ταυτοποίηση των στοιχείων του τρίτου συνεργού δεν υπάρχουν.