Αναμφισβήτητα, με την επιλογή τους στα φετινά ντραφτ οι Μπακς έφεραν στο επίκεντρο της ελληνικής –και όχι μόνο- δημοσιότητας τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ωστόσο, ο Έλληνας διεθνής δηλώνει στην ιστοσελίδα της FIBA Europe πως θα προτιμούσε να περνάει απαρατήρητος, στη συνέχεια μίλησε για το… όνειρο του NBA, αλλά και για την προοπτική της Εθνικής ομάδας των Ανδρών.

«Μου αρέσουν οι αγωνιστικές φωτογραφίες και έχω πολλές από παιχνίδια που έχω παίξει, αλλά δεν είχα καμία με την Εθνική ομάδα. Δεν μου αρέσει η τόση δημοσιότητα που υπάρχει τώρα, καθώς ανά πάσα στιγμή κάτι λέγεται για μένα, είτε καλό, είτε κακό», δήλωσε αρχικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην ιστοσελίδα της FIBA Europe.

Για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, τους Μπακς: «Σύντομα θα πάω στο NBA και σκεφτόμουν πως ακόμα δεν είμαι έτοιμος και πως χρειάζεται να βελτιωθώ ακόμη περισσότερο. Αλλά, το σημαντικό είναι να πιστεύω στον εαυτό μου και μετά να δουλέψω όσο χρειαστεί για να έχω τη δυνατότητα να αγωνιστώ εκεί. Πιστεύω πως με το να κάνω τόσο γρήγορα αυτό το βήμα (πηγαίνοντας στο NBA), θα βελτιωθώ πιο γρήγορα, ειδικά τώρα που είμαι μικρός. Το να παίζεις στο NBA δεν σε κάνει καλύτερο από τους άλλους. Απλά, αντί να πάω στη Σαραγόσα, επέλεξα να πάω στο Μιλγουόκι για να χτιστεί το σώμα μου πιο γρήγορα και να παίξω περισσότερα χρόνια στο ΝΒΑ, που ήταν το όνειρό μου».

Για το πώς ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ: «Το μπάσκετ για μένα ήταν απλά ένα άθλημα, όπως όλα τ’ άλλα, σαν το χόκεϊ και το μπέιζμπολ. Ξεκίνησα να παίζω λόγω του Θανάση (του μεγαλύτερου αδερφού του) και μετά το έκανα για βιοποριστικούς λόγους. Όμως, είναι αδύνατο να μην ερωτευτείς αυτό το άθλημα, όσο παίζεις».

Για τη μέχρι τώρα πορεία της Εθνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ που γίνεται στην Εσθονία: «Περνάμε πολύ ωραία με όλα τα παιδιά. Δεν περίμενα να ξεκινήσουμε με “τέσσερα στα τέσσερα”, αλλά έχουμε μία καλή ομάδα και ήμουν σίγουρος πω θα περνούσαμε στο δεύτερο γύρο. Δεν είχαμε πάει καλά στα φιλικά, όμως υπάρχει πολύ καλό κλίμα στην ομάδα, με αποτέλεσμα να δεθούμε γρήγορα, ενώ ο κάθε παίκτης μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε κάθε παιχνίδι. Έχουμε πολλούς ταλαντούχους παίκτες και ανθρώπους που κάνουν τη διαφορά στον πάγκο μας».

Για το αν θα ήθελε να αγωνιστεί στην Εθνική Ανδρών: «Σίγουρα θα ήθελα να αγωνιστώ στην Εθνική Ανδρών. Εάν μου παρουσιαστεί η ευκαιρία να παίξω, θα το έκανα ευχαρίστως. Θα προσπαθήσω να χτίσω όσο πιο γρήγορα μπορώ το σώμα μου. Εάν όλα πάνε καλά και είμαι υγιής, ελπίζω να παίξω στην Ανδρών κάποια μέρα».

Πηγή: sport-fm.gr