O Nίκος Νιόπλιας σε συνέντευξή του στο συνδρομητικό κανάλι αναφέρθηκε στις ευρωπαϊκές αποτυχίες του Ολυμπιακού ως δική του… απάντηση στα όσα ανέφερε ο πειραϊκός σύλλογος για τον Παναθηναϊκό, ενώ δήλωσε και ουκ ολίγα άλλα πράγματα που θα συζητηθούν.

Ξεκινώντας τις δηλώσεις του στην τηλεόραση της Nova υπογράμμισε: «Μίλησα με τον πρόεδρο και ο ίδιος έβγαλε μία μεγάλη έκπληξη. Μου είπε ότι θα σταθεί δίπλα μου και όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να φέρουμε τον Παναθηναϊκό στις επιτυχίες. Είχα την εντύπωση ότι ήμουν μόνος το τελευταίο διάστημα και είπα ό,τι είπα, πάνω σε συναισθηματική φόρτιση. Ο πρόεδρος, τον οποίο έχω σε μεγάλη εκτίμηση, μου εξέφρασε την ολοκληρωτική του στήριξη. Ξέρω τι πετύχαμε την περασμένη χρονιά και θα συνεχίσουμε μαζί για νέες επιτυχίες».

Αιτιολογώντας την στάση του είπε ότι «αισθάνθηκα ότι ήμουν πολύ μόνος. Και σκέφτηκα ότι ήταν η κατάλληλη περίοδος για να βρει ο Παναθηναϊκός έναν άλλο προπονητή. Δεν ήταν το αποτέλεσμα με την Κοπεγχάγη.

Μπορούμε να ανακάμψουμε. Το έχουμε ξανακάνει. Και αυτά που είδα μου δίνουν κουράγιο. Ξέρω ότι με αγαπούν οι ποδοσφαιριστές. Αν δεν το έκαναν εύκολα, θα μπορούσαν να αποβάλουν έναν τεχνικό από αυτόν τον χώρο. Αυτά που ζούμε τώρα με κάνουν και πιο δυνατό και πιο σοφό».

Για τον εαυτό του τόνισε ότι «είμαι πολύ δυνατός άνθρωπος, δεν είναι τυχαίο ότι έπαιξα τόσα χρόνια ποδόσφαιρο και σε υψηλό επίπεδο. Είμαι και καλός προπονητής. Σίγουρα όμως υπάρχουν και καλύτεροι».

Σύμφωνα με τον Νίκο Νιόπλια, η πιο δύσκολη μέρα ήταν «η 9η Δεκεμβρίου, όταν με κάλεσε ο Κώστας Αντωνίου. Τότε δεν ήξερα τι θα συναντήσω στον Παναθηναϊκό. Ξεκινήσαμε τότε και κάναμε νίκες και μετά ήρθε η ισοπαλία με την ΑΕΚ. Από αυτό βγήκα πιο δυνατός. Όπως πολύ πιο δυνατός βγήκα από την Μπαρτσελόνα».

Επισήμανε δε πως «είχα άριστη συνεργασία με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, την οποία εκτιμώ. Επίσης με τον κ. Βγενόπουλο, τον κ. Πατέρα, τους κυρίους Γιαννακόπουλους, οι οποίοι όταν ήρθα δεν με γνώριζαν».

Η Μπαρτσελόνα, οι Λέικερς και ο Ολυμπιακός!

Από εκεί και πέρα για την πεντάρα από την Μπαρτσελόνα σχολίασε «το αν έφαγα πέντε από την Μπαρτσελόνα, δεν λέει κάτι. Ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη στο μπάσκετ. Αν, όμως, παίξει με τους Λος Άντζελες Λέικερς και παίξουν ο Κόμπε Μπράιαντ και ο Πάου Γκασόλ τότε θα φάμε 30 πόντους στο μπάσκετ. Ε, αυτό είναι η Μπαρτσελόνα. Σίγουρα μας πλήγωσε πάρα πολύ αυτό, όπως και αυτό με την Κοπεγχάγη.

Όταν χάσαμε από την Κοπεγχάγη, είπα στα παιδιά ότι αυτά συμβαίνουν, αλλά δεν… πέθανε και κανένας. Την μεγαλύτερη στεναχώρια την έχει ο Γκοβού, που πέθανε ο πατέρας του».

Επιπλέον ξεκαθάρισε πως «δεν μου αρέσει η κουβέντα για τη διαιτησία. Με όλα αυτά που λέγονται, όποιος σφυρίζει στο ΟΑΚΑ πρέπει να βάλει τη στολή του αμερικάνικου ποδοσφαίρου. Με ενόχλησαν αυτά που είπαν από τον Ολυμπιακό για την ομάδα της πεντάρας, γιατί την εκπροσωπώ εγώ. Δεν πρέπει να τα λέμε αυτά. Κι εγώ θυμάμαι μία ομάδα με ριγέ και ασπρόμαυρα που έβαλε επτά σε μία άλλη με ερυθρόλευκες φανέλες. Και άλλη μία, η Ρόζενμποργκ, της έβαλε τέσσερα. Δυστυχώς, πήραμε το ευρωπαϊκό το 2004 και πάμε με την όπισθεν».

Πηγή: gazzetta.gr