Χωρίς τον Πογκμπά και ο άξονας της ήταν σκέτη… κατάθλιψη! Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν τραγική στο Λονδίνο, ομάδα χωρίς αρχή και τέλος που γνώρισε την ήττα με 2-0 από τη Γουέστ Χαμ. Με το… καλημέρα μακριά από την κορυφή, όμως η κάκιστη εικόνα των Κόκκινων προβληματίζει περισσότερο… Η Μάντσεστερ έμεινε χωρίς εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα από τον Φεβρουάριο και η γκρίνια για τον Σόλσκιερ ολοένα και μεγαλώνει. Παράλληλα, ο Μάνουελ Πελεγκρίνι είδε την ομάδα του στην τετράδα, ενώ έγινε ο πρώτος τεχνικός που κερδίζει τέσσερις διαφορετικούς κόουτς της Μάντσεστερ (Μόγιες, Φαν Χάαλ, Μουρίνιο και Σόλσκιερ).

Κακό το ξεκίνημα του ματς, με τη Γιουνάιτεντ να προσπαθεί να φανεί απειλητική, αλλά τη Γουέστ Χαμ να τα πηγαίνει εξαιρετικά στο ανασταλτικό κομμάτι. Δυο σουτ στο 20λεπτο, ένα με τον Μάτιτς στο 15′ κι ένα με τον Γιαρμολένκο στο 20′ ήταν ό,τι καλύτερο συνέβη. Οι Λονδρέζοι πατούσαν καλύτερα από το 25′ κι έπειτα, ενώ η πίεση έγινε έντονη μετά το ημίωρο. Μάλιστα, η κατοχή έφτασε το 72%, με τη Μάντσεστερ να αδυνατεί να βρει χώρους. Ετσι, στο 44ο λεπτό και στην πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς, η Γουέστ Χαμ πήρε το προβάδισμα. Ο Φελίπε Αντερσον βρήκε εντυπωσιακά τον Γιαρμολένκο και ο Ουκρανός με υπέροχο τελείωμα πέτυχε το 1-0. Ετσι, σημείωσε το δεύτερο γκολ στην φετινή Premier League, ενώ η Μάντσεστερ δεν έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία της στα οκτώ τελευταία εκτός για το πρωτάθλημα.

Η Γιουνάιτεντ θα μπορούσε στο 48′ να αλλάξει τη ροή του ματς, αλλά ο Μάτα έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία, αφού με προβολή έστειλε τη μπάλα άουτ. Η αποχώρηση του Ράσφορντ έκανε τα πράγματα χειρότερα, η Γιουνάιτεντ δεν ήταν απειλητική, αντίθετα οι Λονδρέζοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο. Στο 62′ ο Ντε Χέα κράτησε την ομάδα του ολοζώντανη, αφού νίκησε τον Αντερσον σε τετ α τετ. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν, έστω κι από τύχη. Έπειτα από κόντρες η μπάλα έφτασε στον Μαγκουάιρ, αλλά ο Φαμπιάνσκι με απίθανη επέμβαση κράτησε το μηδέν. Ούτε η είσοδος του Φρεντ μπόρεσε να αλλάξει την εικόνα της Μάντσεστερ, η οποία δέχθηκε το δεύτερο χτύπημα στο 84′. Ο Κρέσγουελ με απίθανη εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το 2-0 κι έστειλε τη Γουέστ Χαμ στην τετράδα.

Γουέστ Χαμ: Φαμπιάνσκι, Ογκμπόνα, Κρέσγουελ, Φρέντερικς (80′ Ζαμπαλέτα), Ντιόπ, Νομπλ, Αντερσον (70′ Γουίλσιρ), Ράις, Φορνάλντ, Γιαρμολένκο (79′ Σνοντγκρας)

Μαν. Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γιανγκ, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Μπισάκα, Μάτα (81′ Γκόμες), Μάτιτς (71′ Φρεντ), Περέιρα, Τζέιμς, ΜακΤόμινεϊ, Ράσφορντ (61′ Λίνγκαρντ)

πηγή: www.gazzetta.gr