Στην παραπάνω ομαδικότητα που έπρεπε να επιδείξουν οι παίκτες της εθνικής Ελλάδας μπάσκετ κατά τη διάρκεια των υποχρεώσεών τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας στάθηκε ο συνεργάτης του Θανάση Σκουρτόπουλου στον «γαλανόλευκο» πάγκο, Γιάννης Καλαμπόκης.

Ο βετεράνος γκαρντ και νυν προπονητής φιλοξενήθηκε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «World Basket Show», στην οποία -μεταξύ άλλων- σχολίασε τους λόγους της αποτυχίας για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ενώ αναφέρθηκε και σε κάποια πρόσωπα που θα μπορούσαν να στελεχώσουν την ομάδα.

Σχετικά με το εάν η Εθνική είχε καλές μονάδες, αλλά δεν μπόρεσε να βγάλει το μέγιστο που μπορούσε στο Μουντομπάσκετ, τόνισε: «Δεν παίξαμε ομαδικά, αυτό είναι ξεκάθαρο. Δεν το κάναμε σε βάθος χρόνου. Όταν το κάναμε βγάλαμε απολαυστικές στιγμές. Η δική μας διάθεση ήταν με τις μονάδες που έχουμε να υπάρξει και η ατομική πρωτοβουλία. Αυτό καμία φορά με την πίεση σου γυρνάει μπούμερανγκ. Σίγουρα θα έπρεπε να είμαστε περισσότερο ομαδικοί. Οι παίκτες είχαν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους. Αυτό το “πάντρεμα” δεν έγινε στον βαθμό που θα θέλαμε».

Για τον Κώστα Κουφό και γιατί δεν ήταν στο ρόστερ της ελληνικής ομάδας, είπε: «Ήταν ξεκάθαρο, το έχει πει ο κόουτς εδώ και μέρες. Είχε συναντηθεί με τον Κώστα στις ΗΠΑ και ο παίκτης ήθελε να έρθει στην Εθνική. Δεν εμφανίστηκε μετά… Πίεσε ο κόουτς, προσπάθησε να προκαλέσει μία επικοινωνία, η οποία δεν ήταν δυνατή. Όταν έγινε η προεπιλογή, τότε υπήρξε μία επικοινωνία από την πλευρά του παίκτη. Δεν νομίζω ότι είναι η ώρα να δούμε ποιος ευθύνεται. Εκτιμώ πως θα κάνει καλό ότι θα αγωνίζεται πλέον στην Ευρώπη, όπως και ο Ντόρσεϊ. Θα έρθουν τα παιδιά και πιο κοντά στο μπάσκετ της Ευρώπης».

Σχετικά με τον Μάικ Μπράμος, επισήμανε: «Αρνήθηκε την κλήση, γιατί είχε ένα θέμα με τα πόδια του. Είπε “ευχαρίστως ναι, αλλά όχι”. Δεν ήθελε να ρισκάρει για τα επόμενα ένα-δύο χρόνια. Ήθελε να μπορεί να ξεκουράζεται».

Όσον αφορά το αν ο Ντίνος Μήτογλου θα μπορούσε να βρίσκεται στην τελική δωδεκάδα, σημείωσε: «Για να είμαι ειλικρινής, πριν από τα παιχνίδια δεν είπαμε ότι θα έχουν λιγότερο χρόνο οι ψηλοί μας. Αυτό προέκυψε. Ο Ντίνος στα “παράθυρα” ήταν πάρα πολύ καλός και συνεργάσιμος. Παραμένει ένας βασικός παίκτης για τα επόμενα χρόνια. Αν θα μπορούσε να έχει έναν πιο ενεργό ρόλο και πάλι μπορώ να πω ότι δεν διαφωνώ.

Έχουμε πλήρη εικόνα τι έγινε και τι όχι. Ίσως θα μπορούσε να είναι στην ομάδα. Από την άλλη, όλα τα παιδιά που έπαιξαν και προσπάθησαν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, δεν πήραν το μέγιστο από τη διοργάνωση. Υπάρχει απογοήτευση. Αυτό ισχύει για όλους τους παίκτες. Αν είχαν όλοι άλλη μία ευκαιρία ίσως κάναμε το κάτι παραπάνω, που ενδεχομένως να μην το κάναμε».