Ο σκελετός του γηπέδου της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια ολοκληρώθηκε και πλέον οι εργασίες στην «Αγιά Σοφιά» εστιάζονται στο στέγαστρο, καθώς η υποπγειοποίηση ακόμη δεν έχει αρχίσει, κάτι που αναμένεται να συμβεί στα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Ένα σημαντικό κομμάτι που αφορά την ολοκλήρωση του έργου, έχει να κάνει με την κάλυψη του πάνω τμήματος του νέου «σπιτιού» της Ένωσης. Οι εργασίες προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς, ενώ στο εργοστάσιο θα φτάσουν μέσα στις επόμενες ημέρες κομμάτια που θα τοποθετηθούν στην οροφή, αρχής γενομένης από την παλιά Θύρα 21, στο βόρειο τμήμα.

Με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί μια πρώτη «γεύση» για το πώς θα είναι η τελική μορφή του γηπέδου, με το έργο της Cimolai που έχει αναλάβει τη διεκπεραίωση του συγκεκριμένου έργου να τελειώνει όταν θα έχει καλυφθεί όλο το στέγαστρο. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως κάτι τέτοιο μπορεί και να έχει γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου.

Οι λωρίδες της μεμβράνης αναμένεται να φτάσουν στην Αθήνα εντός του μήνα και θα αρχίσει άμεσα η τοποθέτησή τους. Παράλληλα θα «τρέχει» και η τοποθέτηση των στηριγμάτων του σκέπαστρου.