H Κρίσταλ Πάλας πέτυχε το πρώτο διπλό στο Ολντ Τράφορντ από το 1989 και… πάγωσε τη Γιουνάιτεντ. Οι Λονδρέζοι επικράτησαν 2-1 της Μάντσεστερ, η οποία προβλημάτισε έντονα με την εικόνα της. Νέο χαμένο πέναλτι, αυτή τη φορά από τον Ράσφορντ.

Η Γιουνάιτεντ μπήκε πιο δυνατά στο ματς, πίεσε, πήρε τον έλεγχο και μόλις στο 10ο λεπτό είχε την πρώτη ευκαιρία, αλλά ο Ράσφορντ πριν βγει τετ α τετ μπερδεύτηκε κι έχασε τη μπάλα. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν στο 17′ να βρουν δίχτυα, αλλά ο Τζέιμς από θέση βολής αστόχησε. Η Μάντσεστερ συνέχισε να πιέζει, αλλά η Πάλας εξαιρετικά στημένη δεν άφησε κανένα περιθώριο. Αντίθετα, στην πρώτη επαφή στην αντίπαλη περιοχή στο 32′ βρήκε δίχτυα! Από βολέ του Γκουαϊτά, ο Σλουπ πήρε την κεφαλιά από τον Λίντελοφ, ο Αγιού βγήκε τετ α τετ και πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας του στη σεζόν. Μάλιστα, την τελευταία φορά που η Πάλας πέτυχε πρώτη γκολ στο Ολντ Τράφορντ ήταν το 1979! Ηταν μια τραγική συνεργασία Λίντελοφ – Μαγκουάιρ, που στοίχισε στη Γιουνάιτεντ. Η Μάντσεστερ «πάγωσε» και πέντε λεπτά αργότερα οι Λονδρέζοι άγγιξαν το δεύτερο γκολ, αλλά ο Ζαχά νικήθηκε από τον Ντε Χέα.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στην επανάληψη, πίεσαν και στο 48′ είχαν καλή ευκαιρία με τον Τζέιμς για να ισοφάρισουν. Η Πάλας αμυνόταν ιδανικά και η διπλή ζώνη του Χόντγκσον έκανε δύσκολη τη ζωή της Μάντσεστερ. Ο Γκρίνγουντ πέρασε στη θέση του Λίνγκαρντ και η Γιουνάιτεντ έγινε φουλ επιθετική. Μάλιστα, στο 69′ ήρθε η μεγάλη ευκαιρία! Ο Μιλιβόγιεβιτς ανέτρεψε τον ΜακΤόμινεϊ, ο Ράσφορντ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, αλλά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι! Δεύτερο χαμένο πέναλτι σε ισάριθμα ματς παγώνοντας περισσότερο το Ολντ Τράφορντ. O Σόλσκιερ έβαλε και τον Μάτα στα τελευταία δέκα λεπτά, η Γιουνάιτεντ ήταν έξω από την περιοχή του Γκουαϊτά και προσπαθούσε να σπάσει την άμυνα της αντιπάλου. Στο 89′ Ράσφορντ και Μαρσιάλ συνδυάστηκαν ωραία και ο Τζέιμς με απίθανο τελείωμα πέτυχε το 1-1.

Η Γιουνάιτεντ βγήκε όλη μπροστά για την ολική ανατροπή, αλλά λογάριαζε χωρίς του Ζαχά, Φαν Άανχολτ. Ο Ιβοριανός ξεκίνησε την αντεπίθεση και ο Ολλανδός με δυνατό σουτ στην κλειστή γωνία του Ντε Χέα… ξαναπάγωσε το Ολντ Τράφορντ και διαμόρφωσε το 2-1. Μεγάλη ευθύνη και από τον Ισπανό γκολκίπερ που δεν τοποθετήθηκε σωστά.

Μαν. Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Μπισάκα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο (34′ Γιανγκ), ΜακΤόμινεϊ (85′ Μάτα), Πογκμπά, Τζέιμς, Λίνγκαρντ (56′ Γκρίνγουντ), Ράσφορντ, Μαρσιάλ

Κρίσταλ Πάλας: Γκουαϊτά, Γουόρντ, Κέλι, Κέιχιλ, Φαν Άανχολτ, Μιλιβόγιεβιτς, Κουγιατέ (83′ ΜακΚάρθι), ΜακΆρθουρ, Σλουπ (80′ Τάουνσεντ), Αγιού (75′ Μπεντέκε), Ζαχά

Είδαν χαρά οι Άγιοι

Την πρώτη νίκη της σεζόν πανηγυρίζει η Σαουθάμπτον, η οποία επιβλήθηκε με 2-0 της Μπράιτον εκτός έδρας. Οι φιλοξενούμενοι ένιωθαν καλύτερα μετά το 30ο λεπτό, όταν οι γηπεδούχοι -οι οποίοι ήταν αήττητοι μετά τις πρώτες δύο αγωνιστικές- έμειναν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Αντόνε, σκοράροντας τελικά στο δεύτερο ημίχρονο: Στο 55′ ο Τζενεπό έκανε το 0-1, στο 90′ ο Ρέντμοντ το 0-2 και στη Σαουθάμπτον ελπίζουν ότι η συνέχεια θα είναι καλύτερη πλέον.

Διπλός Χάλτερ και… διπλό

Στο Γουότφορντ-Γουέστ Χαμ οι δύο ομάδες ήθελαν το πρώτο τρίποντο για φέτος και αυτοί που το πήραν τελικά ήταν οι φιλοξενούμενοι. Τα Σφυριά άνοιξαν το σκορ μόλις στο 3′ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Νόμπλ, για να απαντήσουν όμως οι γηπεδούχοι στο 17′ με τον Γκρέι. Το ματς ήταν ανοιχτό, μέχρι που ανέλαβε να καθαρίσει για τη Γουέστ Χαμ ο Χάλερ. Αυτός ήταν που έκανε το 1-2 στο 64′, αυτός ήταν που σφράγισε και τη νίκη τελικά, αφού στο 73′ βρήκε ξανά δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-3.

Πρώτη νίκη η Λέστερ

Στο «Bramall Lane» η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ δεν μπόρεσε να κάνει το  2/2 στην έδρα της, αφού η Λέστερ φρόντισε να πάρει το πρώτο διπλό της σεζόν. Ο Βάρντι σκόραρε για πρώτη φορά φέτος στο 38’. Ωστόσο, η Σέφιλντ στο 62′ έφερε το ματς στα ίσα με τον ΜακΜπέρνι. Ομως η Λέστερ ήταν πιο ουσιαστική και όταν στο 70′ της δόθηκε η ευκαιρία δεν την σπατάλησε, αφού ο Μπαρνς με ιδανικό τελείωμα διαμόρφωσε το 2-1.

Πηγή: gazzetta.gr