Ο σοβαρός τραυματισμός του Κώστα Φορτούνη, ο οποίος αναμένεται το προσεχές Σάββατο (20/07) να περάσει την πόρτα του χειρουργείου, μένοντας περίπου έξι μήνες εκτός δράσης, δημιούργησε νέα δεδομένα στον σχεδιασμό του Ολυμπιακού. Στο Λιμάνι φαίνεται να ψάχνουν παίκτη για τη μεσοεπιθετική γραμμή, με τον Γιασίν Μπενζιά να έρχεται στο προσκήνιο, έπειτα από σχετικό δημοσίευμα της έγκριτης γαλλικής εφημερίδας «Equipe».

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, οι Πειραιώτες ήρθαν σε επαφή με τη Λιλ για τον Γαλλοαλγερινό ποδοσφαιριστή, ώστε να διαπιστώσουν εάν και υπό ποιες προϋποθέσεις μπορούν να προχωρήσουν στη μεταγραφή του. Ο 24χρονος αγωνίστηκε την προηγούμενη σεζόν στη Φενέρμπαχτσε, όπου δεν πραγματοποίησε και τις καλύτερες εμφανίσεις, πηγαίνοντας… παράλληλα με τον σύλλογο της Κωνσταντινούπολης, ωστόσο πρόκειται δεδομένα για έναν ποδοσφαιριστή με εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά.

Επίσης, όπως σημειώνει ο «Κόκκινος Πρωταθλητής», η γαλλική ομάδα θα ήθελε να πουλήσει τον Μπενζιά, τον οποίον είχε αποκτήσει έναντι 1 εκατ. ευρώ από τη Λυών, η οποία διατηρεί οψιόν 40% για την επόμενη μεταγραφή του. Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει πως ο Ολυμπιακός θέλει να προχωρήσει στη μεταγραφή του 24χρονου με δανεισμό, με τον παίκτη να αποτελεί ίσως τον αντι-Φορτούνη, καθώς μπορεί να παίξει και ως «δεκάρι» αλλά και ως εξτρέμ.