Στα δικαστήρια με έναν καλλιτέχνη που έχει αποφασίσει να πουλάει μπλούζες με το όνομα του «Greek Freak» βρίσκεται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο διεθνής φόργουορντ θέλει να υπερασπιστεί την εκμετάλλευση του ονόματός του, από οποιονδήποτε πάει να το κάνει χωρίς άδεια. Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η κίνησή του αυτή, σύμφωνα με την ιστοσελίδα tmz.

Ένας καλλιτέχνης με βάση του την Πενσιλβάνια πουλάει στην ιστοσελίδα του ρούχα εμπνευσμένα από τους παίκτες του ΝΒΑ, με τον Γιάννη να μην αποτελεί εξαίρεση. Και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, με τον MVP της κορυφαίας μπασκετικής Λίγκας του πλανήτη.

Σύμφωνα με τη μήνυση που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, ο καλλιτέχνης αυτός έχει ως στόχο «να μπερδεύει και να οδηγεί τους καταναλωτές να πιστεύουν ότι αγοράζουν προϊόντα που σχετίζονται ή έχουν την άδεια του Γιάννη Αντετοκούνμπο».

Εκείνος δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα που του στάλθηκε στις 3 Μαΐου και με το οποίου του ζητούταν να σταματήσει να πουλάει τα προϊόντα και έτσι ο παίκτης των Μιλγουόκι Μπακς του ζητά αποζημίωση ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων, πιο πολύ για να προστατεύσει το όνομά του, παρά για να καρπωθεί αυτό το ποσό αυτό.

Αυτή δεν είναι, φυσικά, η μοναδική παρόμοια υπόθεση στις ΗΠΑ. Άλλωστε, το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τον αστέρα των «ελαφιών» έχει ασχοληθεί και με άλλες ανάλογες υποθέσεις με ανθρώπους που προσπαθούν να βγάλουν χρήματα με την εκμετάλλευση του προσωνυμίου «Greek Freak».