Καλείται να υπερασπιστεί τη νίκη της με 2-0, η οποία προκάλεσε αίσθηση σε όλη την Ευρώπη. Η αποστολή της Μίλαν μέσα στο Καμπ Νου, με αντίπαλο μια αποφασισμένη Μπαρτσελόνα, δεν θα είναι εύκολη, όπως παραδέχεται ο Μάσιμο Αμπροζίνι.

«Προσεγγίζουμε τη μεγάλη αναμέτρηση με προσοχή, αυτοσυγκέντρωση και ηρεμία. Το παιχνίδι της Τρίτης ασκεί μια ιδιαίτερη γοητεία σε όλους μας. Ειδικά για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, είναι μια μοναδική ευκαιρία να αποδείξουν πως μπορούν να σταθούν σε αυτό το επίπεδο. Είναι από τα παιχνίδια εκείνα, που ο προπονητής δεν χρειάζεται, καν, να μας μιλήσει για να μας τονίσει τη σημασία τους και τις δυσκολίες τους. Ξέρουμε πως ο αγώνας δεν θα είναι εύκολος», τόνισε στο συνδρομητικό «Sky» ο αρχηγός της Μίλαν.

Ο έμπειρος μέσος δείχνει να ξέρει καλά αυτό που περιμένει την ομάδα του στη Βαρκελώνη. «Θα πρέπει να αποφύγουμε να παίξουμε με άγχος. Η Μπαρτσελόνα υποχρεώνει τους αντιπάλους της σε ένα παθητικό παιχνίδι, αυτός είναι ο τρόπος που παίζουν. Για αυτό εμείς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να καταφέρουμε, όχι μόνο να ανακόπτουμε τις επιθέσεις τους, αλλά και να βγαίνουμε μπροστά, με σκοπό να πετύχουμε ένα γκολ. Αν περιμένουμε να προκριθούμε παίζοντας επί 90 λεπτά στην άμυνα, μάλλον θα πέσουμε… θύμα δυσάρεστων εκπλήξεων. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κλειστούμε», είπε με νόημα ο Αμπροζίνι.

Όταν του ζητήθηκε να δώσει τα προγνωστικά του, ο αρχηγός της Μίλαν έδειξε πολύ προσγειωμένος. «Αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες των δύο ομάδων είναι μοιρασμένες. Θα καταφέρουμε να τις αυξήσουμε υπέρ μας, μόνο αν πετύχουμε ένα γκολ», είπε χαρακτηριστικά ο Μάσιμο Αμπροζίνι.

Πηγή: sport-fm.gr