Ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού θα πρέπει να θεωρείται ο Ματιέ Βαλμπουενά, σύμφωνα με όσα πηγάζουν σήμερα από τα «ερυθρόλευκα» ρεπορτάζ.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο «Κόκκινος Πρωταθλητής», ο 34χρονος Γάλλος μεσοεπιθετικός φέρεται να απέρριψε σημαντικές προτάσεις από τη Γαλλία, την Αραβία, αλλά και την ομάδα με την οποία αγωνιζόταν την προηγούμενη σεζόν, δηλαδή τη Φενέρμπαχτσε, η οποία του προσέφερε σχεδόν 3 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Σημαντικό ρόλο, όπως αναφέραμε και σε προηγούμενα κείμενα, έπαιξε η παρουσία των Κριστιάν Καρεμπέ και Φρανσουά Μοντέστο, όπως και τα λόγια του Ζοσέ Ανιγκό, με τον οποίο οι δύο προαναφερθέντες και ο παίκτης διατηρούν άριστες σχέσεις.

Αν και ο Βαλμπουενά πηγαίνει προς τα 35 του, έδειξε στην Τουρκία ότι είναι ακόμα δυνατός και έχει διάθεση να αγωνιστεί, αφού έπαιξε σε 71 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, με 12 γκολ και 24 ασίστ. Επίσης, κανείς δεν μπορεί να λησμονήσει ότι είναι 52 φορές διεθνής με τους «τρικολόρ», έχοντας σημειώσει και 8 γκολ με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Εάν όλα τα παραπάνω επιβεβαιωθούν, τότε θα πρόκειται για μια πολύ σημαντική μεταγραφή όχι μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά γενικότερα για το ελληνικό ποδόσφαιρο.