Η Football League παρέλαβε σήμερα το διατακτικό της απόφασης από την Επιτροπή Επιτήρησης της ΕΠΟ, βάσει του οποίου η ΠΑΕ Ηρακλής αποτυγχάνει στη συγκεκριμένη διαδικασία και της επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών. Με τον «Γηραιό» να… κόβεται από τη διαδικασία της αδειοδότησης, αυτό σημαίνει ότι οδεύει ολοταχώς prow την τρίτη τη τάξει κατηγορία, η οποία θα προκύψει όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων.

Μαζί με τον Ηρακλή στη συγκεκριμένη διαδικασία απέτυχαν ο Απόλλων Λάρισας, ο Απόλλων Πόντου, ο Εργοτέλης, ο Ηρόδοτος, η Κέρκυρα, η Σπάρτη και ο Αιγινιακός. Αντίθετα, τις απαιτήσεις πληρούν οι Δόξα Δράμας, Καραϊσκάκης, Κισσαμικός, Βόλος, Παναχαϊκή,Πλατανιάς και Τρίκαλα.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει:

«Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατά την τελευταία του συνεδρίαση στις 03.05.2019, έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις αναφορικά με την 1η φάση της διαδικασίας επιτήρησης για τις ΠΑΕ της Football League.

Οι ΠΑΕ Δόξα Δράμας, Καραϊσκάκης, Κισσαμικός, Νέος Βόλος, Παναχαϊκή, Πλατανιάς και Τρίκαλα πληρούν τις απαιτήσεις της διαδικασίας επιτήρησης.

Οι ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας, Απόλλων Πόντου, Εργοτέλης, Ηρόδοτος, Ηρακλής, Κασσιόπη, Σπάρτη και Αιγινιακός δεν πληρούν τις απαιτήσεις της διαδικασίας επιτήρησης».

Στα μπαράζ ο Πλατανιάς, υποβιβάζεται και ο Ηρόδοτος

Με δεδομένη την απόφαση του αρμόδιου οργάνου, πλέον το τοπίο αλλάζει στον βαθμολογικό πίνακα της κατηγορίας, αφού όλες οι «κομμένες» ομάδες έχουν στη συγκομιδή τους -3 βαθμούς. Αυτό σημαίνει πως ο Απόλλων Λάρισας υποχωρεί στους 51 και στην τρίτη θέση, πίσω από τον Πλατανιά που έχει 52. Έτσι, ο σύλλογος των Χανίων έχει το προβάδισμα για τη δεύτερη θέση και τα μπαράζ ανόδου στη Super League.

Επίσης, ο Εργοτέλης πέφτει στους 45, ο Απόλλων Πόντου στους 43 και η Κέρκυρα στους 41, που πάντως δεν κινδυνεύουν να πέσουν στη Γ’ κατηγορία. Εν αντιθέσει με τον Ηρόδοτο, που πλέον με 28 βαθμούς υποβιβάζεται οριστικά. Ο Ηρακλής θα πάει στους 39 και στην 11η θέση, στο -1 από τον Καραϊσκάκη, που υπερέχει στη μεταξύ τους ισοβαθμία. Αυτό σημαίνει ότι οι Αρτινοί είναι πιο κοντά στη σωτηρία.

Τέλος, η τελευταία Σπάρτη υποχωρεί στους 11 και ο επίσης υποβιβασμένος Αιγινιακός θα πάει στους 13.