Ο Γιώργος Δώνης μίλησε για την απόφαση να παίξουν στα μεγάλα ματς φέτος ξένοι διαιτητές και ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους συμφωνεί.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ήταν καλεσμένος στην «Αθλητική Κυριακή» και όταν ρωτήθηκε για τους ξένους διαιτητές είπε: «Είχα στο μυαλό μου να τα απαντήσω όλα αυτά στο τέλος της σεζόν, η συμπεριφορά μας και του πάγκου μας είναι πολύ καλή και σε Έλληνες και σε ξένους διαιτητές. Nομίζω καλώς μπήκαν οι ξένοι διαιτητές καθώς το κομμάτι το οποίο υστερούν οι Έλληνες διαιτητές δεν είναι αν έχουν ικανότητες, είναι πως αυτή τη στιγμή υπολείπονται σε προσωπικότητα. Δηλαδή ο τρόπος που διαχειρίζονται τα παιχνίδια μου δημιουργεί έντονο προβληματισμό και ξέρετε γιατί; Εγώ είναι φανερό ότι έχω ηρεμήσει τον τελευταίο καιρό, όμως δεν μου αρέσει ο τρόπος που μερικοί πάγκοι φέρνουν πίεση και ο τρόπος που συμπεριφέρονται δεν είναι ο κατάλληλος.

Βλέπω ότι δυστυχώς μερικοί διαιτητές επηρεάζονται από αυτό και επηρεάζονται και στα ημίχρονα, όπου γίνονται διάφορα στα αποδυτήρια. Στον ξένο διαιτητή δεν τολμάει κανένας να πάει, ούτε στα ημίχρονα, ούτε από τους πάγκους, είναι πολύ διαφορετική η συμπεριφορά μας. Αυτό πρέπει να δημιουργήσει έντονο προβληματισμό, αλλά πρέπει να προβληματίσει και και τους Έλληνες διαιτητές. Όπως λέμε να αναπτύξουμε τους νέους παίκτες όχι μόνο στο ταλέντο τους αλλά και ως προσωπικότητες, έτσι πρέπει και οι Έλληνες διαιτητές, οι νέοι. οι οποίοι έχουν ικανότητες πρέπει να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους και να είναι πολύ πιο ισχυροί στην ώρα που διαχειρίζονται ένα παιχνίδι, την ώρα που διαχειρίζονται τους πάγκους και την ώρα που διαχειρίζονται τα ημίχρονα. Εμένα αυτό μου δημιουργεί έναν τεράστιο προβληματισμό, γιατί βλέπω ότι μετά λειτουργούν διαφορετικά στον αγωνιστικό χώρο».

Πηγή: gazzetta.gr