Ο Γιώργος Πρίντεζης βγήκε μπροστά, μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τα playoffs της Euroleague, κι έδωσε απαντήσεις για όσα συμβαίνουν, ζητώντας μια μεγάλη και ειλικρινή συγγνώμη από τον κόσμο της ομάδας.

Για τα όσα συνέβησαν στον Ολυμπιακό είπε στην κάμερα της Nova: «Για να είμαι ειλικρινής, είμαι εδώ, γιατί πρέπει να γίνει ο απολογισμός μιας αποτυχημένης χρονιάς. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Μέχρι τον Ιανουάριο ήμασταν καλά, μετά είχαμε προβλήματα. Πάντα σε ήττες σίγουρα κάποια προβλήματα και θέματα θα γίνονται ακόμα μεγαλύτερα. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορέσαμε να παίξουμε το μπάσκετ που θέλαμε και μπορούσαμε. Κανείς δεν ήταν αυτός που έπρεπε και βάζω τον εαυτό μου πρώτο σε αυτό. Θέλω να ζητήσω μια μεγάλη συγγνώμη από τον κόσμο μας, από όλους τους παίκτες. Ευχαριστούμε για όλη την στήριξη. Μια χρονιά τελείωσε άσχημα, αλλά πρέπει να είμαστε περήφανοι που είμαστε εδώ. Τα πράγματα είναι δύσκολα και αυτό που θέλω, είναι να ζητήσω συγγνώμη από όσους πίστεψαν στην ομάδα».

Για τις σχέσεις των παικτών και τα αποδυτήρια, δήλωσε: «Ο μοναδικός λόγος που θελήσαμε να απαντήσουμε είναι πως κάθε παίκτης μπορεί να δεχτεί κριτική. Έτσι είναι το μπάσκετ. Το να δεχτείς κριτική, όμως, επειδή οι σχέσεις δεν είναι καλές, δεν αρέσει σε κανένα, ούτε σε εμένα, ούτε στον Μπίλι (Σπανούλης), γιατί δεν είναι πραγματικότητα. Όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, τα προβλήματα θα γίνονται μεγαλύτερα. Η πραγματικότητα είναι μία. Τα προβλήματα ήταν μόνο αγωνιστικά, όπως είπα και τις προάλλες. Όταν μπαίνεις στο παρκέ αφήνεις τα πάντα στην άκρη και δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό. Χάσαμε την πρόκριση στις λεπτομέρειες και κατά την γνώμη μου, δεν την αξίζαμε. Ατομικά και ομαδικά δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε».

Για το τι έφταιξε, σχολίασε: «Όταν τα πράγματα τελειώνουν έτσι, θα ψάξεις να βρεις πολλούς τρόπους για να δεις τι έφταιξε. Είχαμε τραυματισμούς σε κομβικό σημείο, χωρίς να θέλω αυτό να είναι δικαιολογία. Χάσαμε έναν κομβικό παίκτη, τον Γιάννις Στρέλνιεκς. Στα πιο κρίσιμα σημεία δεν ήμασταν πλήρεις. Αυτό που μένει, είναι το πώς τελειώνεις και η εικόνα στο τέλος. Και η εικόνα αυτή δεν αντιπροσωπεύει την ομάδα».

Για το αν πρέπει να κάνει λίγο πιο πίσω και να… ανασάνει: «Εμένα είναι χαρά μου που βρίσκομαι εδώ. Ήταν πάντα όνειρό μου να είμαι εδώ και να πάρω τίτλους με την ομάδα. Όπως και όνειρό μου είναι να κλείσω την καριέρα μου εδώ. Όποιος κι αν είναι ο ρόλος μου, ακόμα και 5 λεπτά να παίξω, το κάνω με μεγάλη μου χαρά. Είχα κάνει καλή προετοιμασία. Ήταν η πρώτη χρονιά που ήμουν υγιής και δεν έχασα ματς. Στο τελευταίο, όμως, δίμηνο δεν ήμουν όπως θα έπρεπε και αυτό με βαραίνει πολύ. Πάντα μετά από ήττες και νίκες κάνω την αυτοκριτική μου και κοιτάω να γίνομαι όσο καλύτερος γίνεται. Έχω να δώσω ακόμα πράγματα».

Για την επόμενη σεζόν και τι πρέπει να αλλάξει: «Δεν είμαι αρμόδιος να μιλήσω εγώ για την ομάδα. Θέλω να παρουσιαστούμε καλύτεροι και ο καθένας να βοηθήσει την ομάδα με τον σωστό ρόλο. Να μας δοθεί η ευκαιρία να είμαστε πάλι όλοι μαζί αν γίνεται, ακόμα μια χρονιά παρέα, να πλαισιωθούν τα πράγματα, όπως πρέπει, και να παλέψουμε για το καλύτερο, όπως το κρίνει η διοίκηση».

Τέλος, πρόσθεσε: «Όλοι στην ομάδα είναι πολύ στεναχωρημένοι. Από εκεί και πέρα, μετά από τέτοιες χρονιές πρέπει να κάνεις απολογισμό και την επόμενη χρονιά να είσαι καλύτερος. Έτσι κάνουν οι μεγάλες ομάδες και έτσι πρέπει να κάνει και ο Ολυμπιακός. Θέλουμε να επαναφέρουμε τον Ολυμπιακό εκεί που θέλουν όλοι».

Πηγή: gazzetta.gr