Στα χρόνια της παρουσίας του στην Γκλάντμπαχ ο τεχνικός διευθυντής Μαξ Έμπερλ είχε να περηφανεύεται ότι έχει απολύσει μόνο δύο προπονητές και αυτούς μόλις η κατάσταση έφτασε στα άκρα. Πάντα στήριζε τις επιλογές του εδώ και μία 10ετία, όμως πλέον σε αυτή τη λίστα προστέθηκε και το όνομα του Ντίτερ Χέκινγκ, ο οποίος στο τέλος της σεζόν θα αποχωρήσει από τον πάγκο.

Ο Γερμανός τεχνικός είχε ανανεώσει το συμβόλαιό του μόλις τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά η κακή εικόνα της ομάδας εδώ και καιρό ανάγκασε τον Έμπερλ να λάβει δραστικά μέτρα. Το παράδοξο είναι ότι αυτά τα δραστικά μέτρα θα έρθουν σε ισχύ από την επόμενη σεζόν και όχι στο φινάλε της φετινής, που πλέον βρίσκει τα πουλάρια εκτός τετράδας.

Ο Γερμανός παράγοντας έκανε λόγο για «στρατηγική απόφαση, που είναι σχεδιασμένη για το μέλλον του συλλόγου». Την προηγούμενη μέρα είχε οδηγήσει μέχρι το σπίτι του Χέκινγκ για να τον συναντήσει και να του ανακοινώσει την απόφασή του. Όλα αυτά ήρθαν μετά τη ντροπιαστική ήττα στο Ντίσελντορφ.

«Θα πρέπει να ψάξουμε νέες λύσεις. Αυτό που κάναμε στον πρώτο γύρο δεν λειτουργεί πλέον», δήλωσε με ειλικρίνεια ο Γκίντερ μετά το 3-1 από την Φορτούνα. Για πολύ καιρό ο Χέκινγκ απολάμβανε τα εύσημα για τη δουλειά του στο Γκλάντμπαχ. Πριν λίγες εβδομάδες η ομάδα ήταν στη δεύτερη θέση και όλα δούλευαν ρολόι. Δεν είναι μόνο το αγωνιστικό κομμάτι που οδήγησε στην απόλυση του Χέκινγκ.

Η απόφασή του να κάνει αλλαγή τον Αζάρ μόλις στο 41’ στο τελευταίο παιχνίδι δεν άρεσε καθόλου στη διοίκηση, που από τη μία προσπαθεί να πείσει τον Βέλγο να υπογράψει νέο συμβόλαιο (το τρέχον λήγει το καλοκαίρι του 2020) και από την άλλη, αν δεν το καταφέρει, να τον πουλήσει το καλοκαίρι με το καλύτερο δυνατό όφελος (ακούγονται ποσά άνω των 40 εκατ. ευρώ). Για μία ομάδα που πρέπει να πουλάει, όπως η Γκλάντμπαχ, αυτές οι κινήσεις όντως δεν μπορούν να αποτελέσουν στρατηγική για το μέλλον.

Το ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ότι τέτοια δείγματα κατάρρευσης φάνηκαν, όχι στον ίδιο βαθμό, και πέρυσι στον δεύτερο γύρο. Κάτι που όταν υπέγραφε την ανανέωση ο Χέκινγκ τον Νοέμβριο ο Έμπερλ δεν μπορούσε ή δεν ήθελε να πιστέψει ότι μπορεί να επαναληφθεί. «Αυτή η απόφαση δεν έχει καμία σχέση με την υπάρχουσα κατάσταση αυτή τη στιγμή», ξεκαθάρισε ο Έμπερλ, όμως όλοι έμειναν με την απορία τι πραγματικά εννοεί. «Θέλουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό στο μέλλον και αυτό δεν αφορά μόνο τον προπονητή», συνέχισε.

Άρα, από τη στιγμή που ο ίδιος παραμένει στη θέση του θα πρέπει να περιμένουμε και σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ. Αν πρέπει, όμως, να έρθουν και αλλαγές στο ρόστερ για να κάνει ξανά την υπέρβαση η Γκλάντμπαχ, τότε αυτό σημαίνει ότι με αυτούς τους παίκτες ο Χέκινγκ έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Και χάνει τη θέση του γιατί πολύ απλά έκανε την υπέρβαση. Το να αλλάζεις προγραμματισμό από τη μία μέρα στην άλλη και σε τόσο μεγάλο βαθμό αποτελεί ακόμη μεγαλύτερο παράδοξο για έναν παράγοντα όπως ο Έμπερλ…

Πηγή: gazzetta.gr