Κορυφαίος Σέρβος για το 2012 αναδείχθηκε ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς της Τσέλσι, όπως επέλεξε η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της χώρας. Καλύτερος προπονητής, ο Ντράγκαν Οκούκα.

Σε εκδήλωση που έλαβε χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο του Βελιγραδίου, ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Σερβίας, Τόμισλαβ Κάρατζιτς, ανακοίνωσε τους Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς και Ντράγκαν Οκούκα ως τους κορυφαίους εκπροσώπους του αθλήματος της χώρας.

«Ο Μπράνισλαβ έχει κερδίσει το θαυμασμό όλης της Ευρώπης, ενώ από την άλλη κάποια Μέσα της χώρας έχουν υποτιμήσει τον Οκούκα. Εδώ δεν μπορούσε να αποδείξει την αξία του, την ώρα που στην Κίνα βγήκε ο κορυφαίος προπονητής, ξεπερνώντας τον θρυλικό Μαρτσέλο Λίπι», δήλωσε σχετικά ο Τόμισλαβ Κάρατζιτς.

Από την πλευρά του, ο αμυντικός της Τσέλσι και αρχηγός της εθνικής ομάδας της Σερβίας, Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς είπε: «Είναι μεγάλη τιμή να βρίσκομαι εδώ σήμερα. Από τη μία αυτό σημαίνει μεγάλη αναγνώριση προς το πρόσωπό μου και από την άλλη μεγάλη δέσμευση. Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν στην καριέρα μου, ελπίζοντας πως κάθε χρόνο να είναι όλα καλύτερα, ενώ εύχομαι το 2013 να είναι η χρονιά του σερβικού ποδοσφαίρου».

Την περσινή χρονιά, ο Ιβάνοβιτς εκπροσώπησε με τον καλύτερο τρόπο τη Σερβία, κατακτώντας με την Τσέλσι το Champions League στον τελικό με την Μπάγερν Μονάχου, με τον Ντράγκαν Οκούκα να οδηγεί την Τζιανγκσού στη δεύτερη θέση του κινεζικού πρωταθλήματος, τέσσερις πόντους πίσω από την πρώτη, Γκουανγκζού.

Πηγή: Sport-fm.gr