Την πρόκριση στους «16» του NextGen Series, δηλαδή του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων, πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός που επικράτησε 1-0 της Αθλέτικ Μπιλμπάο στο «Καραϊσκάκη» και πήρε την πρώτη θέση στον όμιλό του. Ο Γκίνο στο 32΄το νικητήριο γκολ για τους «ερυθρόλευκους» που έπαιξαν σαν… άντρες όταν οι Ισπανοί πίεσαν για να ισοφαρίσουν.

Η ομάδα του Στορκ ήθελε μόνο νίκη για να πάρει το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Πέτυχε το γκολ στο 32΄ και στην συνέχεια παρά την πίεση των παικτών της Μπιλμπάο, κατάφερε να διατηρήσει το αποτέλεσμα μέχρι το τέλος και να πετύχει τον στόχο της.

Οι Πειραιώτες με το «τρίποντο» αυτό έφτασαν στους εννιά πόντους και τερμάτισαν πρώτοι, αφήνοντας πίσω τους Άρσεναλ, Μαρσέιγ και Μπιλμπάο. Πλέον, περιμένουν τον αντίπαλό τους σε νοκ-άουτ ματς στο «Καραϊσκάκη» που θα κρίνει την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης.

Η Μπιλμπάο κατά διαστήματα στο παιχνίδι ήταν καλύτερη και πίεσε πολύ τον Ολυμπιακό. Ο Γερμανός προπονητής των «ερυθρολεύκων» παρέταξε την ομάδα με 4-1-4-1 και τους Χουτεσιώτη, Βούρο, Καραγκούνη, Λεάντρο, Δημακάκο, Σιώπης Μ., Βουτσιώτη, Γκίνο, Λύρα, Παιδάκη και Ιωαννίδη στο αρχικό σχήμα. Οι γηπεδούχοι ήταν ιδιαίτερα συγκεντρωμένοι στο αμυντικό κομμάτι και παρά το γεγονός ότι «έφαγαν» κάποιες φάσεις, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο αλλά και στο πρώτο μισάωρο του αγώνα, κατάφεραν να κρατήσουν αυτό το 1-0 μέχρι το φινάλε και να πάρουν την πρόκριση πανηγυρίζοντας μπροστά στους φίλους της ομάδας που παρακολουθήσαν το ματς.

Πηγή: sport-fm.gr