Η χθεσινοβραδινή αναμέτρηση της Λίβερπουλ στο Λονδίνο με τη Γουέστ Χαμ έληξε ισόπαλη (1-1), αλλά σίγουρα έβγαλε χαμένες και τις δύο ομάδες. Ειδικά τους «κόκκινους», που είδαν τη διαφορά τους από τη Μάντσεστερ Σίτι να μειώνεται, ενώ δύο φάσεις οφσάιντ άφησαν μια εικόνα εύνοιας για το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ. Από την άλλη, και τα «σφυριά» έχουν την πίκρα τους, γιατί θα μπορούσαν να φύγουν με τους τρεις βαθμούς από το γήπεδο.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 22ο λεπτό από γύρισμα του Μίλνερ από δεξιά και ωραία ενέργεια του Μανέ που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Όμως, ο Άγγλος χαφ, που έπαιξε χθες κατά συνθήκη ως δεξί μπακ χα, ήταν ξεκάθαρα σε αντικανονική θέση και μάλιστα στα 2 μέτρα μπροστά από τον βοηθό διαιτητή.

Επίσης, στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Οριγκί έχασε τεράστια ευκαιρία να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του, αλλά νικήθηκε στο τετ-α-τετ με τον Φαμπιάνσκι. Και εκείνος, όμως, ξεκίνησε την προσπάθειά του από θέση οφσάιντ.

Ο Κλοπ, αφού είχε έναν σύντομο έντονο διάλογο με τον Μανουέλ Πελεγκρίνι μετά το τελευταίο σφύριγμα του ματς, έκανε και παράπονα στους διαιτητές. Στη συνέντευξη Τύπου άφησε και αιχμές για την αντίπαλό του, για μειωμένη απόδοση σε άλλα παιχνίδια, κληθείς να απαντήσει σε δηλώσεις του Νομπλ, που είπε ότι η Λίβερπουλ φοβήθηκε τη Γουέστ Χαμ.

«Δεν τον γνωρίζω προσωπικά τον ποδοσφαιριστή, αλλά πώς γίνεται να μιλάει για την ομάδα μου; Δεν μας τρόμαξαν, αλλά πραγματικά μακάρι να έβλεπαν οι οπαδοί της Γουέστ Χαμ την ομάδα τους να παίζει έτσι απέναντι σε όλους, όχι μονάχα με εμάς. Ήταν ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι για εμάς και η ισοπαλία ήταν μάλλον το δίκαιο αποτέλεσμα. Το δικό μας γκολ ήταν οφσάιντ. Η Γουέστ Χαμ έχει ποιότητα, οπότε απορώ γιατί δεν παίρνει αποτελέσματα και από τα υπόλοιπα παιχνίδια…».

Ο Πελεγκρίνι… σήκωσε το γάντι στις δικές του τοποθετήσεις, κάνοντας μια αναφορά στο παρελθόν, όταν εκείνος ήταν προπονητής της Μάλαγα και ο Κλοπ στην Ντόρτμουντ. «Ο Κλοπ συνηθίζει να με νικάει με γκολ οφσάιντ. Το είχε κάνει και όταν ήμουν στη Μάλαγα, με γκολ που ήταν… εφτά μέτρα οφσάιντ. Δεν μπορεί να παραπονεθεί για τίποτα. Δεν έχει το δικαίωμα. Η Λίβερπουλ πέτυχε γκολ που ήταν ένα μέτρο οφσάιντ και στην τελευταία φάση ο Οριγκί παραλίγο να σκοράρει και πάλι ήταν σε θέση οφσάιντ», είπε ο Αργεντινός.