Ο ΠΑΟΚ και ο Ιβάν Σαββίδης είναι αποφασισμένοι να επενδύσουν στο χτίσιμο της νέας ομάδας, με τον Ισλανδό στόπερ της Ροστόβ, Σβέριρ Ίνγκασον να θεωρείται ο «επόμενος ηγέτης» της άμυνας και να είναι μια προχωρημένη υπόθεση!

Ο Γιώργος Σαββίδης το Σάββατο (19/1) επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον 25χρονο Ισλανδό Σβέριρ Ίνγκασον, ο οποίος παίζει στη ρωσική Ροστόβ, μια ομάδα που κάποτε ήταν στην ιδιοκτησία του Ιβάν Σαββίδη και βρίσκεται στην πόλη όπου ζει και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά η οικογένεια Σαββίδη.

Πάντως, η Ροστόβ για έναν ποδοσφαιριστή, που θεωρείται μια από τις επιλογές… πρώτου ραφιού στη Ρωσία, απαιτεί αρχικά τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, με τον κόσμο της ομάδας να αντιδρά, όχι μόνο μπροστά στο ενδεχόμενο αποχώρησης του Ισλανδού κεντρικού αμυντικού, που φέτος μετράει 17 συμμετοχές και έχει πετύχει δύο γκολ στη ρωσική Πρέμιερ Λιγκ, αλλά και στο οικονομικό σκέλος θεωρώντας λίγα τα χρήματα που θα δώσει ο ΠΑΟΚ και ο Ιβάν Σαββίδης για την συγκεκριμένη μεταγραφή.

Ο Ίνγκασον έχει συμβόλαιο μέχρι το 2020 και στον ενάμιση χρόνο που βγάζει το ψωμί του στη Ρωσία έχει κερδίσει τον κόσμο της Ροστόβ, με το θέμα του να συνδέεται με πιθανή αποχώρηση του Εβγέν Χατσερίντι.

Αυτή την στιγμή ο Ισλανδός στόπερ βρίσκεται μαζί με την αποστολή της ρωσικής ομάδας στο Κατάρ και από εκεί θα ταξιδέψει για τη Θεσσαλονίκη εάν κι εφόσον προχωρήσει και φτάσει σε οριστική συμφωνία το συγκεκριμένο deal ανάμεσα στην πρώην και την νυν ομάδα ιδιοκτησίας του Ιβάν Σαββίδη!

Τον Δεκέμβριο η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, αλλά και η Κράσνονταρ εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την απόκτηση του Ίνγκασον, με τον ατζέντη του Βιάρκι Γκούνλουγκσον, να αρνείται αυτά τα σενάρια και δηλώντας πως «ο Ινγκασον είναι πολύ χαρούμενος στο Ροστόβ», ωστόσο πρόσθετε με νόημα εκείνη την περίοδο ότι «όπως κάθε ποδοσφαιριστής, θα ήθελε να αγωνιστεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και να κερδίσει τίτλους. Αν όχι με την Ροστόβ, τότε με ένα άλλο σύλλογο».

Πηγή: gazzetta.gr