Δημοσιεύματα ήθελαν την ΑΕΚ να τιμωρείται με δύο χρόνια από την UEFA λόγω των επεισοδίων στο ματς με τον Άγιαξ, στηρίζοντας αυτήν την επιχειρηματολογία σε ατάκα του επικεφαλής της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, Χέρμπερτ Χούμπελ προς τους Βαγγέλη Μπαταγιάννη και Βασίλη Γκαγκάτση.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο, διαψεύστηκε καθώς αφενός η UEFA ενημέρωσε ότι η εκδίκαση της υπόθεσης ορίστηκε για τις 21 Φεβρουαρίου, και αφετέρου η Επιτροπή Παρακολούθησης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ξεκαθάρισε πως ό,τι γράφτηκε πρόκειται για διαρροές και πως ποτέ δεν παρέχει καμία πληροφορία για έκβαση πειθαρχικού παραπτώματος.

Τον δικό του σχολιασμό έκανε ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ανδρέας Δημάτος, ο οποίος έκανε λόγο για άδειασμα όσων προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν μια άσχετη συζήτηση εις βάρος των κιτρινόμαυρων.

«Ένα ακόμα άδειασμα σε όσους απέδειξαν για μια ακόμα φορά πόσο ηλίθιοι είναι και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν σε βάρος της ΑΕΚ μια εντελώς άσχετη συζήτηση, χωρίς να είναι σε θέση να αντιληφθούν ότι δεν θα ήταν δυνατόν να προεξοφληθεί από τους ανθρώπους της UEFA και της FIFA μια ποινή σε τόσο σοβαρή υπόθεση, πριν τη συνεδρίαση των πειθαρχικών οργάνων της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας.
Πρέπει να είσαι ή εντελώς άσχετος ή αδιανόητα εμπαθής για να εκμεταλλευτείς με αυτόν τον τρόπο την όποια διαρροή.

Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι νομοτελειακό ότι οι ανόητοι θα εκτεθούν (όπως σε πάμπολλες αντιστοιχες στο παρελθόν) αφού ο μοναδικός δρόμος αντιμετώπισης των σοβαρών υποθέσεων είναι η σοβαρότητα», έγραψε ο Δημάτος στο facebook, αναρτώντας παράλληλα και τη δήλωση της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA.

Πηγή: gazzetta.gr