Το θέμα του παραμένει ανοιχτό. Μέχρι τον Φεβρουαρίου ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα πρέπει να δώσει μια απάντηση στην Μπαρτσελόνα σε ότι έχει να κάνει με το μέλλον του στην Βαρκελώνη. Ο «Τσινγκούρι» ναι μεν έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2020 αλλά αυτό το +1 είναι στο χέρι του για να ενεργοποιηθεί. Και η Μπαρτσελόνα από την μεριά της πιέζει.

Πιέζει γιατί τα τελευταία χρόνια θέλει να ξέρει εάν θα συνεχίσει ο εκάστοτε προπονητής στον πάγκο της κατά την διάρκεια της σεζόν ώστε να μπορεί να βρει γρηγορότερα τον αντικαταστάτη του.

Και με Μπαρτσελόνα στο +5 από την Ατλέτικο και στο +10 από την Ρεάλ Μαδρίτης η κουβέντα ολοένα και μεγαλώνει γύρω από το μέλλον του Ερνέστο Βαλβέρδε. Και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο ρωτήθηκε ο Πικέ μετά τη νίκη με 2-1 επί της Χετάφε.

«Είναι μια απόφαση του προπονητή και θα την σεβαστούμε. Όμως θα είμαστε τρομερά χαρούμενοι εάν συνεχίσει. Κάνει μια εκπληκτική δουλειά. Η ηρεμία του αλλά και το πως διαχειρίζεται τις καταστάσεις μας φέρνει αποτελέσματα», ήταν η ξεκάθαρη θέση του αμυντικού της Μπαρτσελόνα.

Πηγή: gazzetta.gr