Μία διαφορετικού είδους συνέντευξη, που δεν αφορά αποκλειστικά το ποδόσφαιρο, παραχώρησε ο Αντρέ Βιεϊρίνια στην πλατφόρμα Dugout της ΠΑΟΚ TV. Ο Πορτογάλος μπακ χαφ του «δικεφάλου» αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στο αν θα μπορούσε να γίνει κάτι άλλο πέρα από ποδοσφαιριστής, αλλά τη μεγάλη του αδυναμία, που είναι η κόρη του.

Επίσης, όσον αφορά το άθλημα με το οποίο ασχολείται, στάθηκε στο γεγονός ότι είναι τυχερός που επαγγέλλεται και αμείβεται καλά, για να κάνει αυτό που αγαπάει, ενώ έστειλε το μήνυμα ότι «πρέπει να κάνεις ό,τι σου λέει κάθε προπονητής, γιατί ακόμα και από τον χειρότερο, μπορείς να μάθεις κάτι».

Αρχικά, ο Βιεϊρίνια μίλησε για το ποδόσφαιρο και τη σχέση που έχει με αυτό: «Ήταν το όνειρο μου από μικρό παιδί. Το να κάνεις δουλειά αυτό που αγαπάς και να πληρώνεσαι τόσο καλά γι’ αυτό, νομίζω ότι είναι το καλύτερο πράγμα στον κόσμο. Αν δεν ήμουν ποδοσφαιριστής, ειλικρινά δεν ξέρω τι θα ήθελα να είμαι. Όταν ήμουν μικρός, δεν είχα κάποιο άλλο όνειρο ή κάποιο άλλο πλάνο».

Σε ερώτηση για το αν θα γινόταν tattoo artist, καθώς έχει πολλά τατουάζ στο επάνω του, απάντησε: «Μου αρέσει να τα έχω. Προσπάθησα μία φορά να κάνω και εγώ ένα και πιστεύω ότι δεν άφησα… χαρούμενο τον άλλον με το αποτέλεσμα. Μου είπε να του κάνω μια ίσια γραμμή και μόνο ίσια δεν ήταν…».

O αρχηγός του ΠΑΟΚ μίλησε και σε αυτά που πρέπει να κάνει κάποιος για να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. «Να είσαι συγκεντρωμένος στο όνειρο σου. Να κάνεις ό,τι σου λέει κάθε προπονητής στην καριέρα σου, γιατί ακόμα και από τον χειρότερο, μπορείς να μάθεις κάτι. Οπότε, μην τα παρατάς. Για μένα αυτό είναι το πιο σημαντικό, γιατί κατά τη διάρκεια της καριέρας σου θα περάσεις δύσκολες στιγμές. Αν σε αυτές ξεχάσεις το όνειρο σου, ή τον στόχο σου, ή σε πάρει από κάτω, είναι δύσκολο να βρεις κάποιον να σε ανεβάσει ξανά», είπε.

Όσον αφορά τις εκτός γηπέδου δραστηριότητές του, σημείωσε: «Προσπαθώ να είμαι με τους φίλους μου, με την οικογένεια μου, να περνάω ποιοτικό χρόνο μαζί τους. Από τότε που έχω τη σύζυγο και την κόρη μου, προσπαθώ να περνάω χρόνο μαζί τους, γιατί χάνουμε σχεδόν έξι μήνες της σεζόν. Η στιγμή που έχεις ένα δικό σου μωρό στην αγκαλιά, είναι τα πάντα. Θέλεις να είσαι μόνο με την κόρη σου. Έτσι ξεχνάς το ποδόσφαιρο, τα προβλήματα…. Για μένα η κόρη μου είναι τα πάντα! Επιστρέφω σπίτι και ακουμπάει στην πλάτη μου και κάπου εκεί τελειώνουν όλα».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις Βιεϊρίνια: