Την αυριανή αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Champions League, Μονπελιέ, ακτινογραφεί ο Ζαν Μακούν. «Είναι πληγωμένη τώρα. Δεν παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει, υπάρχει ξεκάθαρο πρόβλημα αυτοπεποίθησης στους παίκτες της», τόνισε ο πρώην χαφ των Πειραιωτών, ο οποίος το Σάββατο πέτυχε γκολ στη νίκη της Ρεν. «Ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει αποτέλεσμα στη Γαλλία. Την ποιότητα της Μονπελιέ την αντισταθμίζει η έλλειψη εμπειρίας», πρόσθεσε.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Ζαν Μακούν στη SportDay

Τι είναι αυτό που έχει μεταλλάξει τόσο πολύ τη Μονπελιέ; Γιατί φέτος δεν μπορεί να κάνει ούτε μία νίκη στη Γαλλία;
«Αυτό που φαίνεται αμέσως είναι πως τους έχει κοστίσει πάρα πολύ η έλλειψη του Ζιρού στην επίθεση. Η ομάδα είχε μάθει να παίζει με αυτόν στην κορυφή και τώρα προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Αυτό που διαπίστωσα είναι πως πρόκειται για μία ομάδα με δυσκολία στο γκολ. Η Μονπελιέ είναι μία ομάδα πολύ καλή τεχνικά, που κυκλοφορεί καλά την μπάλα, δημιουργεί φάσεις, αλλά δεν τις τελειώνει. Υπάρχει πρόβλημα στο γκολ που σε ένα σημείο είναι και ψυχολογικό! Οταν λείπει το εύκολο γκολ τα πράγματα γίνονται πολύπλοκα για κάθε ομάδα».

Τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να πάρει αποτέλεσμα στη Γαλλία; Τι θα συμβούλευες τον Λεονάρντο Ζαρντίμ και τους παίκτες του;

«Ο Ολυμπιακός πρέπει να παίξει έξυπνα. Πρέπει να… παίξει με το μυαλό των παικτών της Μονπελιέ, που αυτή τη στιγμή είναι μπλοκαρισμένο. Η Μονπελιέ είναι πληγωμένη τώρα. Δεν παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει, υπάρχει ξεκάθαρο πρόβλημα αυτοπεποίθησης στους παίκτες της, κάτι που διαπίστωσα από το παιχνίδι του Σαββάτου. Ο Ολυμπιακός πρέπει να το εκμεταλλευτεί αυτό. Να μη βιαστεί να χτυπήσει. Σταδιακά η Μονπελιέ μπορεί να βγάλει νεύρα στο παιχνίδι της και τότε πρέπει να το εκμεταλλευτεί».

Προγνωστικά μπορούν να γίνουν; Υπάρχει φαβορί;
«Είναι ένα ματς ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει αποτέλεσμα στη Γαλλία. Την ποιότητα της Μονπελιέ την αντισταθμίζει η έλλειψη εμπειρίας από το Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι διαφορετικό πράγμα αυτή η διοργάνωση, ο Ολυμπιακός έχει παίκτες που ξέρουν πολύ καλά πώς να στέκονται σε τέτοια ματς. Το θέμα για τον Ολυμπιακό είναι να προσπαθήσει να διατηρήσει τον ρυθμό. Η Μονπελιέ θα κοιτάξει να ανοίξει τον ρυθμό και εκεί ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να παρασυρθεί».

Θέλεις να στείλεις ένα μήνυμα στους παλιούς σου συμπαίκτες;

«Παρακολουθώ την πορεία του Ολυμπιακού, ενημερώνομαι για τις εξελίξεις και τα αποτελέσματά του. Αυτό που δεν μπορώ να ξεχάσω με τίποτα είναι ο τρομερός κόσμος του και η ατμόσφαιρα που δημιουργούν σε κάθε ματς. Ναι, θέλω να πω κάτι στους παίκτες του Ολυμπιακού. Είναι τυχεροί που έχουν ένα τέτοιο κόσμο πίσω τους, που τους υποστηρίζει με τέτοιο τρόπο και τους ακολουθεί παντού».

Πηγή: sport-fm.gr