Κράτησε ανέπαφη την εστία της Εθνικής, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις στα δύο ματς με Βοσνία και Σλοβακία.

Ειδικά, στο δεύτερο παιχνίδι στη Μπρατισλάβα με τη σταθερότητα και τη σοβαρότητα που τον διακρίνει, πιστοποίησε γιατί είναι ο καλύτερος έλληνας τερματοφύλακας αυτή την στιγμή.

Ο Ορέστης Καρνέζης έκανε ντεμπούτο με τη «γαλανόλευκη» στις 29 Φεβρουαρίου στο φιλικό με το Βέλγιο και από την πρεμιέρα της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου ξεχωρίζει με την απόδοση του. Τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ και πλέον έφτασε η ώρα της καθιέρωσης στην Εθνική.

Ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού μιλάει στο Σωτήρη Ταμπάκο, για τη σπουδαία νίκη κόντρα στη Σλοβακία, την πορεία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και αποκαλύπτει το μυστικό της επιτυχίας…

– Ορέστη, πως έζησες την αναμέτρηση με τη Σλοβακία;

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα δυνατό αντίπαλο, αλλά στην πορεία συνειδητοποιήσαμε ότι έπρεπε να προσαρμοστούμε και στις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Το γήπεδο ήταν πάρα πολύ βαρύ, τόσο για εμάς, όσο και για τους Σλοβάκους.

Ο καιρός δεν βοήθησε ώστε να παιχτεί ωραίο ποδόσφαιρο, όμως το πιο σημαντικό στα προκριματικά είναι οι νίκες. Δύσκολη νίκη και συνάμα πολύ σημαντική για την πορεία της Εθνικής».

– Φοβήθηκες κάτι στην εξέλιξη του αγώνα;

«Ποδόσφαιρο παίζουμε, λογικό είναι κάποια στιγμή να δεχθείς γκολ. Νομίζω το παλέψαμε και στο τέλος τα καταφέραμε. Αξίζουν συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου γιατί κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια σε όλο το ματς».

– Τελικά, η Σλοβακία ήταν πιο δυνατή από ό,τι την περιμένατε;

«Την είχαμε διαβάσει καλά και έτσι την περιμέναμε. Οπωσδήποτε είναι μία πολύ καλή ομάδα, αλλά δείξαμε μεγάλο πάθος και αγωνιστικότητα. Θέλαμε πάρα πολύ να πάρουμε το ματς και τα καταφέραμε».

– Ήσουν ο καλύτερος παίκτης της Εθνικής στα δύο ματς με Βοσνία και Σλοβακία. Ξέρω δεν σου αρέσει να μιλάς για τον εαυτό σου, αλλά η προσαρμογή σου στην Εθνική ήταν άμεση…Ήθελα να μου πεις δύο λόγια…

«Είναι συνολική η προσπάθεια. Δεν είναι το σωστό σ’ αυτό το επίπεδο να ξεχωρίζει κάποιος ατομικά. Μπορεί κάποιος να κάνει τη διαφορά και τελικά η ομάδα του να χάσει. Το σημαντικότερο είναι ότι όλα τα παιδιά πιάνουν καλή απόδοση, είναι καλοί ποδοσφαιριστές και τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Από εκεί και πέρα, βρίσκομαι σε μια μεγάλη ομάδα που μου δίνει τη δυνατότητα να παίζω και στην Ευρώπη, να έχω παραστάσεις και εμπειρίες σε υψηλό επίπεδο.

Γνωρίζω τους συμπαίκτες μου στην Εθνική, ξέρω τον τρόπο που αγωνίζονται και τους παρακολουθούσα και πριν κληθώ από τον κ. Σάντος».

– Πώς εξηγείς το γεγονός ότι παρότι δεν παίζει καλά σε κάποια παιχνίδια η Εθνική καταφέρνει να παίρνει τα αποτελέσματα;

«Κατά τη γνώμη μου είναι δύο οι λόγοι που συμβαίνει αυτό. Πρώτον, η πληρότητα που παρατηρείται σε όλες τις θέσεις.

Άνετα, η Εθνική μπορεί να παρουσιάσει δύο ισάξιες ενδεκάδες με ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο και διαθέτουν ποιότητα. Και δεύτερον, είναι το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα».

– Ακολουθούν τρία εκτός έδρας ματς με Βοσνία, Λιθουανία και Λιχτενστάιν κατά σειρά. Ο αγώνας με τη Βοσνία θα κρίνει την πρόκριση;

«Εμείς κοιτάμε ένα-ένα τα παιχνίδια. Πρώτα πρέπει να επικεντρωθούμε στην αναμέτρηση με τη Βοσνία το Μάρτιο. Εάν είμαστε αυτοί που πρέπει δεν θα έχουμε πρόβλημα με οποιονδήποτε αντίπαλο.

Το ματς με τη Βοσνία είναι πολύ σημαντικό, αλλά μπορεί να κερδίσεις αυτό και να χάσεις κάπου αλλού, οπότε δεν θα έχει νόημα.

Οφείλουμε να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να πηγαίνουμε πάντα για τη νίκη. Υπάρχουν αρκετές αγωνιστικές ακόμα ούτως ώστε να δούμε ποιος θα είναι πρώτος στον όμιλο».

– Ποια είναι η συμβολή του Φερνάντο Σάντος στην πορεία της Εθνικής;

«Σαφώς και ένα μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας ανήκει στον κ. Σάντος. Είναι ο συνδυασμός της δουλειάς του προπονητή με την ικανότητα των παικτών που βρίσκονται στην Εθνική ομάδα».

– Πόσο σημαντική είναι η παρουσία των δύο «παλιοσειρών», Γιώργου Καραγκούνη και Κώστα Κατσουράνη;

«Έχει μεγάλη σημασία να είσαι σε μια ομάδα με τέτοιους συμπαίκτες. Για μένα είναι μεγάλη τιμή που αγωνίζομαι μαζί με τον Καραγκούνη και τον Κατσουράνη, από τους οποίους μαθαίνω πράγματα και μπορούν να με βοηθήσουν σε μία δύσκολη στιγμή. Νομίζω ότι όλοι στην Ελλάδα θα πρέπει να τους σέβονται και να τους εκτιμούν».

– Τι κίνητρο σας δίνει η στήριξη των φίλων της Εθνικής;

«Πραγματικά ο κόσμος ήταν συγκλονιστικός από το πρώτο λεπτό μέχρι το τέλος του αγώνα παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Μας βοήθησε πάρα πολύ τόσο με τη Βοσνία όσο και με τη Σλοβακία. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ».

Πηγή: sport-fm.gr