Ήταν χωρίς αμφιβολία το παιχνίδι μονοπώλησε το ενδιαφέρον των ποδοσφαιρόφιλων το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Το Ρίβερ Πλέιτ-Μπόκα Τζούνιορς δεν είναι ένα απλό ντέρμπι. Όταν μάλιστα το διακύβευμα είναι ο τίτλος του κορυφαίου στη Λατινική Αμερική και μάλιστα με όσα προηγήθηκαν του επαναληπτικού στο «Μπερναμπέου», αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία.

Τελικά, οι «μιγιονάριος» κατέκτησαν το Κόπα Λιμπερταδόρες με τη νίκη τους 3-1 στην παράταση (2-2 το ματς στο «Μπομπονέρα»), για να φτάσουν στην τέταρτη κατάκτηση του συγκεκριμένου τίτλου στην ιστορία τους. Μάλιστα, το τρόπαιο παίρνει και… ελληνική αύρα, καθώς στη Ρίβερ αγωνίζονται και δύο παίκτες που έπαιξαν παλαιότερα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο λόγος για τους Νάτσο Σκόκο και Μπρούνο Ζουκουλίνι, που αμφότεροι φόρεσαν τη φανέλα της ΑΕΚ.

Ο «υδραυλικός» αποτέλεσε τη μεγάλη απώλεια της ομάδας του Μαρσέλο Γκαγιάρδο στους δύο τελικούς, όντας τραυματίας στον πρώτο και ανέτοιμος στον δεύτερο. Μάλιστα, ο ίδιος έκανε λόγο για τις πιο δύσκολες εβδομάδες της καριέρας του. Ο έμπειρος επιθετικός φόρεσε τα κιτρινόμαυρα από το καλοκαίρι του 2008 μέχρι το καλοκαίρι του 2011.

Από την πλευρά του, ο Ζουκουλίνι φόρεσε τον δικέφαλο στο στήθος μόλις για τρία ματς πρωταθλήματος, το 2016, όντας εξαιρετικά άτυχος, καθώς αποκόμισε έναν σοβαρό τραυματισμό στο μετατάρσιο που τον άφησε για καιρό εκτός δράσης. Χθες το βράδυ με την Μπόκα, ο 25χρονος χαφ αγωνίστηκε για λίγα λεπτά ως αλλαγή στην παράταση, λίγο μετά το 2-1 της ομάδας του.