Οι διεργασίες στην ΑΕΚ για τη στελέχωση της μεσαίας γραμμής συνεχίζονται, καθώς η απόκτηση ενός χαφ την προσεχή περίοδο είναι επιτακτική ανάγκη, ενώ σίγουρα το θέμα δεν κλείνει εκεί. Ο Αντρέ Σιμόες δεν υπολογίζεται και μοιάζει πολύ πιθανό να φύγει μέσα στο επόμενο διάστημα, ο Αστρίτ Αϊντάρεβιτς αποτελεί παρελθόν, ενώ ο Ερίκ Μοράν δύσκολα θα βρει χώρο στα πλάνα του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Με αυτά τα δεδομένα, οι μόνοι κεντρικοί μέσοι που παραμένουν ενεργοί στο «κιτρινόμαυρο» ρόστερ είναι ο Γαλανοπουλος και ο Άλεφ. Λύσεις θα μπορούσε να δώσει και ο Μπακασέτας, αλλά είναι μέσα στους τρεις «κομμένους», ενώ ο Τσόσιτς ακόμη προσπαθεί να μάθει τη θέση.

Ο Αντριάν Αρέγι, πάντως, που αποτελεί στόχο της Ένωσης, βρίσκεται κοντά. Ο 26χρονος μέσος προανήγγειλε πως το αποψινό ματς της Ατλέτικο Σαν Μαρτίν με τη Νιούελς Ολντ Μπόις θα είναι το τελευταίο του στην Αργεντινή και όλα δείχνουν ότι έρχεται Ευρώπη, με πιθανό προορισμό την Ελλάδα.

«Βρείτε τα με την ΑΕΚ και αφήστε με να πάω», ήταν το μήνυμα που μετέφερε στη διοίκηση της Τέμπερλεϊ (στην οποία ανήκουν τα δικαιώματά του) σύμφωνα με την «Ώρα των Σπορ». Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, η πρώτη προσφορά ήταν 500.000 ευρώ, αλλά απορρίφθηκε, με τους Αργεντινούς να ζητούν 700.00 ευρώ. Μια διαφορά που καλύπτεται…

Παράλληλα, αρκετά «δυνατή» μοιάζει και η περίπτωση του Αλεξάντερ Φράνσον. Σύμφωνα με τα σουηδικά ΜΜΕ, η ΑΕΚ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Νόρκεπινγκ για τον 24χρονο παίκτη, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2021.

Μια ακόμη παράμετρος που δεν αγνοούν στην πρωταθλήτρια Ελλάδας, είναι πως ο Άλεφ θα είναι με τη μορφή δανεισμού στο ρόστερ μέχρι το καλοκαίρι και έτσι ήδη προσπαθούν να βρουν φόρμουλα για την αγορά των δικαιωμάτων του. Στο καλοκαιρινό deal είχε οριστεί οψιόν αγοράς από την Μπράγκα στα 1,8 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, σύμφωνα με την A’ Bola ο «δικέφαλος» κατέθεσε πρόταση με άμεση καταβολή ενός μικρότερου ποσού -αντί δόσεων- που δεν ικανοποίησε τους Πορτογάλους.

Τέλος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα one.co.il από το Ισραήλ, η Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι σε διαπραγματεύσεις με την Ένωση για τον 24χρονο επιθετικό. Οι συζητήσεις αφορούν σε δανεισμό με οψιόν αγοράς, αλλά -σύμφωνα με το δημοσίευμα- για την ώρα υπάρχει διαφορά στο ύψος της ρήτρας.

Προπονητής στην ομάδα που δείχνει να ενδιαφέρεται «ζεστά» για τον Έλληνα επιθετικό είναι ο Βλάνταν Ίβιτς, που γνωρίζει τον παίκτη από το ελληνικό πρωτάθλημα και έχει εισηγηθεί την απόκτησή του.