Ένα από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την τρέχουσα σεζόν του Ολυμπιακού στη Super League είναι τα γκολ που σημείωσε στο τέλος του παιχνιδιού, στα 5 από τα 11 παιχνίδια του, που του έδωσαν συνολικά 9 βαθμούς, 4 νίκες και 1 ισοπαλία. Ένα άλλο εξίσου σημαντικό στατιστικό, είναι ότι τα γκολ αυτά τα έχει πάρει κυρίως από αμυντικογενείς παίκτες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την «ερυθρόλευκη» άμυνα έχουν σκοράρει οι περισσότεροι παίκτες, ιδίως στα δύσκολα ματς, ενώ όταν χρειάστηκε έδωσαν και ασίστ. Σε μια χρονιά που οι σέντερ φορ του τραυματίζονται πολύ συχνά και δεν είναι και τόσο εύστοχοι, οι παίκτες των μετόπισθεν τράβηξαν… πολύ κουπί, ειδικά στα κρίσιμα.

Στα τελευταία παιχνίδια που κρίθηκαν στις καθυστερήσεις, ο Ολυμπιακός βρήκε γκολ από τους Σισέ με τον Παναθηναϊκό και Βούκοβιτς με Ατρόμητο. Στο ματς του Περιστερίου, μάλιστα, ο Καμαρά ήταν αυτός που ισοφάρισε, ένας παίκτης που διακρίνεται κυρίως για την αμυντική συνεισφορά του στον χώρο του κέντρου. Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής ήταν που άνοιξε το σκορ και στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης την 1η αγωνιστική, πριν έρθει ο Νάτχο (πάλι στις καθυστερήσεις) να διαμορφώσει το τελικό 2-1.

Ακόμη και όταν δεν τα πάνε τόσο καλά στο σκοράρισμα, οι αμυντικοί των Πειραιωτών και δη οι πλάγιοι, έδωσαν κρίσιμες ασίστ. Η μια ήταν το Κούτρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», που έβγαλε μόνο με την ανυπεράσπιστη εστία τον Χασάν και η άλλη ήταν του Ελαμπντελαουί, στη σέντρα που πέτυχε το γκολ ο Σισέ στο «αιώνιο» ντέρμπι.