Το ντέρμπι της Μπαρτσελόνα με την Ρεάλ Μαδρίτης στο Καμπ Νου στις 7 Οκτώβρη, για πολλούς, είναι «πόλεμος».Και η κίνηση των Καταλανών να καλέσουν στο γήπεδο έναν βετεράνο Ισραηλινό στρατιώτη, τον Γκιλάντ Σαλίντ, σήκωσε τις… στάχτες ενός άλλου!

Η Χαμάς –μέσω του ραδιοφώνου της- απειλεί με μποϊκοτάζ την «Μπάρτσα», με την αγάπη για την «βασίλισσα» ξαφνικά να έχει ανέβει κατακόρυφα στην Παλαιστίνη, ενώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της περιοχής, έχουν πλημμυρίσει με απειλές για τους «μπλαουγκράνα»!

Εξάλλου, οι Παλαιστίνιοι, είναι ένας λαός που αγαπάει ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο με την ομάδα της Καταλονίας να είναι ιδιαίτερα αγαπητή και εμπορική στη Λωρίδα της Γάζας. Κι αυτό, λόγω του… πολιτικού υπόβαθρου που κουβαλάει μαζί της η Μπαρτσελόνα. Αυτό βέβαια, φαίνεται να αλλάζει μετά και τις τελευταίες εξελίξεις. Η Χαμάς, προτρέπει στην Μπαρτσελόνα να μην επιτρέψει την είσοδο του Σαλίτ –ενός σφαγέα της σύγχρονης εποχής, όπως λένε- στο γήπεδο. Διότι, θα υπάρξει μποϊκοτάζ σε όλη την περιοχή. Εξάλλου, οι ισλαμιστές είναι πιο φανατικοί με την θρησκεία τους απ’ότι με την ομάδα τους.

Και μέσα σε όλα αυτά, οι πιο θερμόαιμοι, απειλούν τους διοικούντες της «Μπάρτσα» με πιο… τρομακτικούς τρόπους στο διαδίκτυο. Ο πόλεμος είναι κάτι… περίεργο και οι δύο περιοχές τρέφουν μεγάλο μίσος η μία για την άλλη. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που πρέπει να ενώνει. Αυτός είναι ο σκοπός του και μακάρι να μπορούσε να βρεθεί μέσω αυτού και μια λύση σε τέτοιου τύπου ζητήματα που είναι πολύ πιο σοβαρά από ένα απλό ντέρμπι.

Πηγή: sport-fm.gr