Πολύ ευχαριστημένος από τους δύο πρώτους μήνες του στο Παρίσι είναι ο Μάρκο Βεράτι, που έχει ήδη ενθουσιάσει τους οπαδούς της Παρί Σεν Ζερμέν. Ο 19χρονος Ιταλός μιλώντας για τη μέχρι τώρα εμπειρία του στην «πόλη του φωτός», νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τον προπονητή του, Κάρλο Αντσελότι και τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, που τον έχει βοηθήσει σημαντικά.

Έφτασε τελευταίος στο Παρίσι, μετά τις μεταγραφές που έκαναν πάταγο του Εζεκιέλ Λαβέτσι, του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και του Τιάγκο Σίλβα. Το νεαρό της ηλικίας του έκανε πολλούς να υποθέσουν πως θα είναι απλώς μια ακόμα προσθήκη σε ένα πλούσιο ρόστερ. Ο Μάρκο Βεράτι, όμως, κατάφερε μέσα σε ελάχιστο χρόνο να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του, των συμπαικτών του και την εκτίμηση του κόσμου, που έχει ήδη φωνάξει ρυθμικά το όνομά του.

Ο νεαρός παίκτης μίλησε στην «Gazzetta dello sport» για τους πρώτους μήνες της καριέρας του στην Παρί και φάνηκε πολύ ευχαριστημένος. «Όταν ήρθα, περίμενα πως θα παίζω λίγο, αφού η ομάδα είναι γεμάτη παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Ο Αντσελότι, όμως, με εμπιστεύτηκε και για αυτό τον ευγνωμονώ. Μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ βασικός και ήδη έχω παίξει περισσότερο από όσο ήλπιζα», τονίζει ο Βεράτι.

Ο κόσμος στη Γαλλία είναι ήδη ενθουσιασμένος με αυτόν. «Ανατρίχιασα όταν φώναξαν το όνομά μου στο ματς με τη Ντιναμό Κιέβου. Αυτό αυξάνει τις υποχρεώσεις μου και με κάνει να θέλω να δουλέψω περισσότερο για να ανταποδώσω την αγάπη που μου δείχνουν.»

Από τους συμπαίκτες του, ποιος τον έχει «κερδίσει»; «Ο Ιμπραΐμοβιτς είναι αυτός που με βοηθάει περισσότερο. Με συμβουλεύει και μου δείχνει πολλά. Για την ποδοσφαιρική του αξία δεν είμαι εγώ αυτός που θα μιλήσει, όλοι τον ξέρουν. Αλλά πρέπει να ξέρουν πως είναι και ένας σπουδαίος άνθρωπος», απαντά ο Βεράτι.

Πηγή: sport-fm.gr