Έπειτα από την απόφαση της Σούπερ Λίγκας να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση της Football Leauge με 21 ομάδες. Η κληρωτίδα έβγαλε ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας στην πρεμιέρα, η οποία είναι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Κανονικά θα υπάρχουν τα πλέι οφ, ενώ θα υποβιβαστούν στην Football League 2, τρεις ομάδες.

Επιτέλους σέντρα! Η κλήρωση έγινε και πλέον, οι 21 ομάδες της Football League ρίχνονται στη μάχη από το ερχόμενο Σαββατοκύριακό. Το πρωτάθλημα ξεκινάει, ενώ στο φινάλε του, τέσσερις ομάδες θα πάρουν την άνοδο για την Σούπερ Λίγκα, από την οποία θα υποβιβαστούν δύο.

Οι πρώτες τρεις της βαθμολογίας θα ανέβουν απευθείας, ενώ η τέταρτη θα κερδίσει την άνοδο μέσα από την διαδικασία των πλέι οφ. Σε αυτά θα συμμετέχουν, ο τέταρτος, ο πέμπτος, ο έκτος και ο έβδομος της βαθμολογίας.

Παράλληλα στην Football League 2 θα υποβιβαστούν οι τρεις τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας, αφού η διαδικασία των πλέι άουτ, έχει καταργηθεί εδώ και δύο χρόνια. Τέλος, υπήρξε και… ειδική απόφαση-παράθυρο για Ολυμπιακό Βόλου, Καβάλα και Ηρακλή να αποκτήσουν Έλληνες παίκτες μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης.

Η πρώτη αγωνιστική έβγαλε σημαντικά παιχνίδια με την αναμέτρηση του Ολυμπιακού Βόλου με την Καβάλα να ξεχωρίζουν. Ακόμα υπάρχει σημαντικό παιχνίδι στις Σέρρες, ανάμεσα στον Πανσερραϊκό και την Λάρισα, αλλά και στη Δράμα, ανάμεσα στη Δόξα και την Καλλιθέα.

Η πρώτη αγωνιστική:

Ολ. Βόλου – Καβάλα
Πανσερραϊκός-Λάρισα
Ηρακλής Ψαχνών-Νίκη Βόλου
Αναγέννηση Επανομής-Φωκικός
Αναγέννηση Γιαννιτσών-Βύζας Μεγάρων
Πιερικός-Παναχαϊκή
Δόξα Δράμας-Καλλιθέα
Ηρακλης-Εθνικός Γαζώρου
Παναιτωλικός-Καλλονή
Ρεπό: Εργοτέλης

Πηγή: sport-fm.gr