Παύση καθηκόντων για προπονητή Ακαδημιών που συμμετείχε σε εκδηλώσεις ακροδεξιών

Σάλος στην Αγγλία με την υπόθεση


ΑΘΛΗΤΙΚΑ
11:38
18/10/2018
Παύση καθηκόντων για προπονητή Ακαδημιών που συμμετείχε σε εκδηλώσεις ακροδεξιών
loading

Θεωρείται η ομάδα με τις πιο παραγωγικές Ακαδημίες ποδοσφαίρου στην Αγγλία. Δεν είναι τυχαίο ότι ένα από τα προσωνύμιά της είναι το «The Academy». Ο λόγος για τη Γουέστ Χαμ, η οποία έγινε θέμα συζήτησης τις τελευταίες ώρες στο Νησί με φόντο τις ομάδες υποδομής της, καθώς ένας από τους προπονητές τους σε αυτές, ο Μαρκ Φίλιπς, έλαβε μέρος σε ποδοσφαιρικό αγώνα και στη συνέχεια σε πορεία που διοργάνωσε η Football Lads Alliance, η οποία προωθεί την ακροδεξιά πολιτική στα βρετανικά γήπεδα.

Η συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων διοργάνωσε πριν από μερικές ημέρες τον συγκεκριμένο αγώνα και στη συνέχεια οι συμμετέχοντες σε αυτόν έλαβαν μέρος σε πορεία κατά των μεταναστών στο Λονδίνο. Σύμφωνα με το BBC, ο Φίλιπς (προπονητής στην Κ18) έκανε το «λάθος» να αφήσει το… στίγμα του στα social media, κάτι που υπέπεσε στην αντίληψη αρκετών ανθρώπων, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν στους επικεφαλής του συλλόγου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα «σφυριά» να ξεκινήσουν έρευνα για την υπόθεση και να παύσουν από τα καθήκοντά του τον προπονητή, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα.

«Η Γουέστ Χαμ είναι μια ομάδα ανοικτή προς όλους. Δεν μας νοιάζει το φύλο, η ηλικία, η καταγωγή, η θρησκεία. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στο γήπεδο. Μηδενική ανοχή σε συμπεριφορές βίας κι εχθρότητας», τόνισε ο σύλλογος του ανατολικού Λονδίνου σε σχετική ανακοίνωση. Άλλωστε, πολλά από τα παιδιά που φιλοξενεί στις Ακαδημίες της είναι παιδιά μεταναστών.

Το θέμα έγινε γνωστό και στην Premier League, μέσω της ομάδας Kick It Out, που στόχο έχει την εκδίωξη ρατσιστικών φαινομένων από τις εξέδρες των γηπέδων. Αρκετοί οπαδοί της ομάδας, μάλιστα, εκδήλωσαν δυσαρέσκεια για την κίνηση αυτήν του συλλόγου, καθώς δεν ήθελαν αυτή να μπει στο... μάτι του κυκλώνα σε μια τέτοια ιστορία, η οποία ακόμη δεν είναι ξεκάθαρη.

Πάντως, από το περιβάλλον του Φίλιπς τόνιζαν πως πήγε στην πορεία, επειδή η αδελφή του ήταν μεταξύ των αυτοπτών μαρτύρων τη νύχτα της τρομοκρατικής επίθεσης στη γέφυρα του Λονδίνου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει