Η ώρα του πρώτου μεγάλου ραντεβού του ΠΑΟΚ με την Μπενφίκα, για τα πλέι οφ του Champions League, πλησιάζει. Αύριο στις 22:00, ο «δικέφαλος» του Βορρά αγωνίζεται στη Λισαβόνα, από όπου θέλει να φύγει με ένα αποτέλεσμα που θα του δίνει σημαντικές πιθανότητες για τη ρεβάνς της Τετάρτης 28/08.

Οι Πορτογάλοι θα έχουν ένα σημαντικό «όπλο» στην προσπάθειά τους, αλλά και μια σημαντική απώλεια. Στις εξέδρες του «Ντα Λουζ», συνολικής χωρητικότητας 64.000 θέσεων, θα βρεθούν παραπάνω από 55.000 οπαδοί των «αετών», κάτι που σημαίνει ότι θα δημιουργηθεί μια «καυτή» ατμόσφαιρα. Μάλιστα, το συγκεκριμένο παιχνίδι έρχεται σαν… ζέσταμα για το ντέρμπι της πόλης, με αντίπαλο τη Σπόρτινγκ, το προσεχές Σάββατο.

Ωστόσο, η Μπενφίκα θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Ζόνας, του επιθετικού των 34 γκολ την προηγούμενη σεζόν. Ο Ρούι Βιτόρια είδε τους πόνους στην πλάτη του Βραζιλιάνου να υποχωρούν, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει προπονήσεις σε χαλαρούς ρυθμούς. Ωστόσο, τον κράτησε εκτός αποστολής, επειδή τον θέλει για το παιχνίδι με τη μισητή συμπολίτισσα.

Η Μπενφίκα δεν θα έχει και τον Χιλιανό φορ, Νικολά Καστίγιο, κάτι που σημαίνει ότι στην κορυφή της επίθεσης θα παίξει ο Φακούντο Φερέιρα, με αναπληρωματικό του τον Χάρις Σεφέροβιτς. Δύο ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν αυτήν τη μεταγραφική περίοδο…