Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης φαίνεται να είναι ο εκλεκτός του Φερνάντο Σάντος για το δεξί άκρο της άμυνας της Εθνικής, για τον αγώνα της Παρασκευής (21.45 ) ενάντια στη Γεωργία. Στην τελευταία κλειστή προπόνηση πριν τον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Σμύρνη, ο Πορτογάλος τεχνικός ανέλυσε στους διεθνείς τον τρόπο παιχνιδιού των αντιπάλων.

Η τελευταία προπόνηση της Εθνικής για την πρεμιέρα κόντρα στη Γεωργία διεξήχθη το απόγευμαστη Νέα Σμύρνη. Ο Σάντος φαίνεται να προτιμά τελικά τον Γιούρκα Σεϊταρίδη αντί του Λουκά Βύντρα για το δεξί άκρο της άμυνας, θέλοντας να δώσει περισσότερη επιθετική ώθηση στην ομάδα. Οι υπόλοιποι δέκα θα είναι κατά πάσα πιθανότητα αυτοί που φάνηκε από την προπόνηση της Τετάρτης ότι θα αγωνιστούν βασικοί.

Η Εθνική θα αγωνιστεί με σύστημα 4-4-2 σε σχήμα ρόμβου. Ο Σηφάκης αναμένεται να ξεκινήσει κάτω από τα δοκάρια με τον Γιούρκα να παίζει δεξιά και τον Σπυρόπουλο αριστερά. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα είναι οι Αβραάμ και Παπασταθόπουλος ενώ μπροστά τους θα παίξει ο Κατσουράνης. Στη μεσαία γραμμή αριστερά θα χρησιμοποιηθεί ο Καραγκούνης και δεξιά ο Τοροσίδης. Ο Γιώργος Σαμαράς θα αγωνιστεί πίσω από το επιθετικό δίδυμο που θα είναι οι Σαλπιγγίδης και Γκέκας.

Οι διεθνείς ακολούθησαν χαλαρό πρόγραμμα στην προπόνηση και ολοκλήρωσε την προετοιμασία της χωρίς προβλήματα τραυματισμών. Στο μίνι διπλό οι ομάδες ήταν ανακατεμένες ενώ ο Φερνάντο Σάντος ανέλυσε τον τρόπο παιχνιδιού των Γεωργιανών σε βίντεο. Ο Πορτογάλος τεχνικός ανέλυσε μάλιστα ξεχωριστά τα ατομικά χαρακτηριστικά των αντιπάλων παικτών. Ο 55χρονος ομοσπονδιακός ζήτησε από τους παίκτες του να επιβάλουν τον ρυθμό τους, να αποφύγουν τα λάθη και να κάνουν σωστές επιλογές στον τρόπο ανάπτυξης.

Τα εισιτήρια

Αναφορικά με τα διάθεση των εισιτηρίων την Πέμπτη υπήρξε μεγαλύτερη κίνηση. Την Παρασκευή θα διατίθενται εισιτήρια από τα εκδοτήρια του Γηπέδου Καραϊσκάκη από τις 10:00 έως την έναρξη τους αγώνα (21:45) και στα εκδοτήρια του ΟΑΚΑ (σταθμός Ειρήνη) από τις 10:00-14:00. Oι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται στα 10, 20 και 30 ευρώ. Στο πλευρό της Εθνικής αναμένονται περίπου 8-10 χιλιάδες φίλαθλοι. Αρνητικοί παράγοντες για την Εθνική αποτελούν ωστόσο το εργάσιμο της ημέρας και η συναυλία των U2.

Η προπόνηση της Γεωργίας

Η Γεωργιανοί θα παραταχθούν στον αγώνα της Παρασκευής με σύστημα 4-5-1. Κάτω από τα γκολπόστ θα βρεθεί ο Ρεβισβίλι, αριστερά στην άμυνα θα αγωνιστεί ο Κβιρκβέλια και δεξιά ο Κομπιανίτζε. Οι Ασατιάνι και Καλάτζε θα παίξουν στο κέντρο της άμυνας έχοντας μπροστά τους τον Γκόγκουα. Στον άξονα θα αγωνιστεί επίσης ο Κομπιασβίλι αλλά και Μερεμπασβίλι σε ρόλο επιθετικού μέσου. Αριστερά στα χαφ θα παίξει ο Ανανίτζε και δεξιά ο Ιασβίλι. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρεθεί ο Ντβαλισβίλι.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια, που επιστρέφει μετά από ένα χρόνο στο Καραϊσκάκη ως φιλοξενούμενος, ζήτησε από τους υπεύθυνους του γηπέδου να ανάψουν τους προβολείς προκειμένου να προπονηθούν οι παίκτες του σε συνθήκες αγώνα.

Πηγή: sport-fm