Τους αντιπάλους τους στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League μαθαίνουν στις 14:30 ο ΠΑΟΚ και ο Αστέρας Τρίπολης, εφόσον ασφαλώς οι Αρκάδες αποκλείσουν την ερχόμενη Πέμπτη την Ίντερ Μπακού.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 2 και 9 Αυγούστου κι εφόσον οι ελληνικές ομάδες πάρουν το εισιτήριο, θα βρεθούν στις 10 Αυγούστου, μαζί με τον Ατρόμητο, στην κλήρωση για τα play offs της διοργάνωσης, που αποτελούν και τον προθάλαμο των ομίλων.

Ο ΠΑΟΚ είναι στους ισχυρούς και πιθανότατα θα πέσει πάνω σε νικητή από ζευγάρι της δεύτερης προκριματικής φάσης, αφού μόνο 4 από τους 29 πιθανούς αντιπάλους είναι απευθείας στο γκρουπ των αδυνάτων. Αντίθετα τόσο ο Αστέρας Τρίπολης στη σημερινή κλήρωση, όσο και ο Ατρόμητος σε αυτή των play offs, θα είναι στους αδύνατους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της UEFA, οι 58 ομάδες ή ζευγάρια (18 που έχουν περάσει απευθείας και τα 40 ζευγάρια από τον δεύτερο προκριματικό γύρο), θα χωριστούν λίγες ώρες πριν την κλήρωση σε πέντε γκρουπ των πέντε ομάδων ή ζευγαριών κι ένα γκρουπ των οκτώ ομάδων, χωρισμένα σε ισχυρούς και αδυνάτους.

Χθες το τηλεοπτικό δίκτυο ESPN διέρρευσε έναν διαχωρισμό ισχυρών και αδυνάτων σε πέντε γκρουπ. Μένει να φανεί αν η πληροφόρηση που έχει ήταν σωστή.

Βάσει του διαχωρισμού που δημοσίευσε το δίκτυο, ο ΠΑΟΚ έχει ως πιθανούς αντιπάλους τους νικητές που θα προκύψουν από πέντε ζευγάρια: Μιλσάμι Ορχέι (Μαυροβούνιο) ή Ακτόμπε (Καζακστάν) (4-2), Άαρχους (Δανία) ή Ντίλα Γκόρι (Γεωργία) (1-2), Μπνέι Γιεχούντα (Ισραήλ) ή Σίρακ (Αρμανία) (2-0), Ολίμπια Λιουμπλιάνας (Σλοβενία) ή Τρόμσο (Νορβηγία) (0-0) και Μλάντα Μπόλεσλαβ (Τσεχία) ή Θορ Ακουρέιρι (Ισλανδία) (3-0).

Βάσει της πληροφόρησης του ESPN, ο Αστέρας Τρίπολης εφόσον αποκλείσει την Ίντερ Μπακού θα αντιμετωπίσει μία εκ των Ανόβερου (Γερμανία), Μπιλμπάο (Ισπανία), Μαρίτιμο (Πορτογαλία), Λιεπάγιας Μέταλουργκ ή Λέγκια (Πολωνία) (2-2), Ανζί (Ρωσία) ή Χόνβεντ (Ουγγαρία) (1-0) και Ρόζενμποργκ (Νορβηγία) ή Ορντάμπασι Σίμκεντ (Καζακστάν) (2-2).

Αναλυτικά οι ομάδες του τρίτου προκριματικού γύρου:

Ισχυροί:
Ιντερ
Λίβερπουλ
Μαρσέιγ
Τβέντε ή Ιντερ Τούρκου
Ατλέτικ Μπ.
ΑΠΟΕΛ ή Σένιτσα
Αννόβερο
ΠΑΟΚ
Στεάουα
Σπάρτα Πρ.
Λεχ Πόζναν ή Χαζάρ
Ρόζενμποργκ ή Ορνταμπάσι
Χέρενφεν
Ανόρθωση ή Λεβάντια
Γιουνγκ Μπόις ή Ζίμπρου
Γκενκ
Βικτόρια Πλζεν ή Ρουστάβι
Μπουρσασπόρ
Μαρίτιμο
Γάνδη ή Ντιφερντάνγκε
Ραπίντ Βιέννης
Λέγκια ή Μετ. Λιεπάγιας
Λέφσκι ή Σαράγεβο
Ντιναμό Μόσχας
Ερ. Αστέρας ή Ναφτάν
Μέταλουργκ Ντ. ή Τσέλικ
ΤΣΣΚΑ Σοφ. ή Μούρα
Ελφσμποργκ ή Ντάτσια
Ανζί ή Χόνβεντ

Αδύνατοι:

Φιτέσε ή Λοκομοτίβ Πλ.
Ομόνοια
Μλάντα ή Θορ
Αρσεναλ Κιέβου
Ραπίντ Βουκ. ή ΜΙΠΑ
Σλόβαν Μπρατ. ή Φέχερβαρ
Χάιντουκ ή Σκόντο
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ. ή Ιντερ Μπακού
Μπνέι Γιεχούντα ή Σιράκ
Κάλμαρ ή Οσιεκ
Εσκισεχισπόρ ή Στ. Τζόνστον
Ρίντ ή Σαλιγκόρσκ
Νταντί Γ.
ΑΙΚ ή Χαφναφιόρντουρ
Χόρσενς
Ααρχους ή Ντίλα
Ααλεσουντς ή Τίρανα
Μακάμπι Νετ. ή Κουόπιο
Σερβέτ ή Γκαντζάρ
Αντμίρα ή Ζαλγκίρις
Ακτόμπε ή Μιλσάμι
Ρουχ ή Μετ. Σκοπίων
Στ. Πάτρικς ή Σίροκι
Σπάρτακ Τρνάβα ή Σλίγκο
Τρόμσο ή Ολίμπια Λ.
Σλάβεν Κοπ. ή Πόρτανταουν
Γκόμελ ή Ρένοβα
Βοϊβοντίνα ή Σούντουβα
Γιβάσκιλα ή Ζέτα

Στα play offs του Europa League συμμετέχουν απευθείας οι: Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αϊντχόφεν, Μπορντό, Στουτγκάρδη, Μέταλιστ, Άλκμααρ, Χάποελ Τελ Αβίβ, Λάτσιο, Τραμπζονσπόρ, Νιούκαστλ, Λεβάντε, Ντνίπρο, Ντιναμό Βουκουρεστίου, Ατρόμητος, Χαρτς, Μίντιλαντ, Λόκερεν, Λουκέρνη.

Σε αυτές θα προστεθούν οι 29 ομάδες που θα περάσουν από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League και οι 14 που θα αποκλειστούν από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Πηγή: sport-fm.gr