Το δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα παίρνει σήμερα ο Νικ Καλάθης από τη Φλόριντα όπου μετέβη λίγο μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του με τον Παναθηναϊκό. Ο ομογενής γκαρντ θα ενσωματωθεί με διήμερη καθυστέρηση στην προετοιμασία της Εθνικής για το Προολυμπιακό Τουρνουά.

Σύμφωνα με την ομοσπονδία, η καθυστέρησή του οφείλεται σε πρόβλημα με την πτήση του, ωστόσο με την άφιξή του στην Αθήνα ο 22χρονος άσος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις. Πάντως δεν αναμένεται να δοθεί συνέχεια στο θέμα, καθώς συνεκτιμάται και το γεγονός ότι το περασμένο καλοκαίρι ο άσος του Παναθηναϊκού κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να ξεπεράσει έναν σοβαρό τραυματισμό και να αγωνιστεί στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας.

Οι αφίξεις δεν περιορίζονται στον Νικ Καλάθη, αφού το αργότερο την Τετάρτη θα βρίσκεται στην Αθήνα και ο Ηλίας Ζούρος. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ολοκλήρωσε χθες τις υποχρεώσεις του με την Αναντολού Εφές, η οποία έχασε με 4-2 τον τίτλο από την Μπεσίκτας, και ετοιμάζεται για την επιστροφή στην Αθήνα, ενώ θα είναι στον πάγκο της Εθνικής στο τουρνουά του στο Κάουνας, απέναντι σε Ρωσία (15/6) και Λιθουανία (16/6). Έτσι οι απουσίες θα περιοριστούν στους τρεις «Ιταλούς», Ζήση, Φώτση και Μπουρούση, που χθες έδωσαν το δεύτερο παιχνίδι τους για τους τελικούς του πρωταθλήματος (2-0 προηγείται η Σιένα).

Στην καλύτερη των περιπτώσεων-εφόσον δηλαδή η σειρά κριθεί σε τέσσερα ματς-θα ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στις 15 Ιουνίου. Στη χειρότερη, αν οι τελικοί κριθούν σε επτά ματς, θα τελειώσουν στις 21 Ιουνίου και θα ενσωματωθούν στην αποστολή της Εθνικής κατευθείαν στη Βραζιλία. Το ευχάριστο είναι πως ο τραυματισμός του Αντώνη Φώτση (διάστρεμμα στον αστράγαλο) δεν αποδείχτηκε σοβαρός, αφού αγωνίστηκε χθες για εννέα λεπτά.

Πηγή: sport-fm.gr