Επεισοδιακά φαίνεται να εξελίχθηκε η κλήρωση των διαιτητών για τους δύο πρώτους τελικούς της Basket League μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα πολλών μπασκετικών ρεπόρτερ, σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων της χώρας, οι Σπύρος Γκόντας και Αναστάσιος Φούφης, δύο από τους τέσσερις διαιτητές της Euroleague που είχαν κινηθεί νομικά κατά της ΚΕΔ/ΕΟΚ -και δικαιώθηκαν από το ΑΣΕΑΔ- για τον μη ορισμό τους σε εγχώριες διοργανώσεις, εμφανίστηκαν στην αίθουσα των γραφείων της Ομοσπονδίας που γινόταν η κλήρωση. Όταν έλαβαν αρνητική απάντηση σε ερώτηση εάν συμπεριλήφθηκαν και εκείνοι σε αυτήν, φέρεται να ανέλαβαν… δράση.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από σχετικά δημοσιεύματα, οι δύο ρέφερι κατευθύνθηκαν προς το Αστυνομικό Τμήμα του ΟΑΚΑ, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά με τα γραφεία της ΕΟΚ και κατέθεσαν μήνυση εναντίον του προέδρου της Ομοσπονδίας, Γιώργου Βασιλακόπουλου, αλλά και εναντίον των μελών του Δ.Σ. της ΕΟΚ και της ΚΕΔ/ΕΟΚ.

Μάλιστα, φέρεται να κινήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Στέλιος Συμεωνίδης, να οδηγηθεί στο παραπλήσιο Αστυνομικό Τμήμα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, αρχικά συνελήφθη και το μέλος της ΚΕΔ, Ανδρέας Παπαδόπουλος, όμως δεν κρατήθηκε στο Τμήμα, καθώς είναι δικηγόρος και υπάρχει το σχετικό ασυμβίβαστο.

Με τη σειρά του, ο κ. Συμεωνίδης φέρεται να κατέθεσε και εκείνος μήνυση κατά των δύο διαιτητών, με αποτέλεσμα όλοι τους να μείνουν για κάποιο χρονικό διάστημα στο Αστυνομικό Τμήμα. Όσο για τον κ. Βασιλακόπουλο, αποχώρησε κανονικά από τον χώρο των γραφείων, διαφεύγοντας την κράτηση.

Για τους κ.κ. Συμεωνίδη, Φούφη και Γκόντα λέγεται ότι αποχώρησαν από το Τμήμα αργά το απόγευμα, με τη συνέχεια να αναμένεται ότι θα δοθεί στα δικαστήρια, εκτός εάν υπάρξει εξωδικαστικός συμβιβασμός.

ΕΟΚ: Ψευδή και κακοήθη δημοσιεύματα, που πλήττουν σοβαρά το άθλημα

Τα όσα έγιναν χθες στα γραφεία της Ομοσπονδίας και τα όσα γράφτηκαν σήμερα από τους αρμόδιους ρεπόρτερ -ή τουλάχιστον από κάποιους εξ αυτών- οδήγησαν την ΕΟΚ στην απόφαση να εκδώσει σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται σχετικά σε αυτήν, «η ΕΟΚ παρακολουθεί με προσοχή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ακολουθεί τον δρόμο τους», γίνεται λόγος για ψευδή και κακοήθη δημοσιεύματα, ενώ γίνεται λόγος και για «εσκεμμένη ρουτίνα που πλήττει σοβαρά το άθλημα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Η παγιωμένη, ετήσια, πάντα παραμονές της τελικής φάσης του πρωταθλήματος, συνήθεια των “εμπρηστικών” ενεργειών που συνοδεύεται από στοχευμένα, κατευθυνόμενα και με πλήθος ψευδών και κακοηθειών δημοσιευμάτων έκανε και φέτος την εμφάνισή της.

Οι επαναλαμβανόμενες προσπάθειες δημιουργίας εντυπώσεων και, κυρίως, δημιουργίας άλλοθι για… πάσα χρήση και όποια ανάγκη προκύψει, από συγκεκριμένα, γνωστά σε όλους κέντρα έχουν καταντήσει μια εσκεμμένη ρουτίνα που πλήττει σοβαρά το άθλημα.

Μπορεί επί χρόνια να μην φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα εντυπωσιασμού και πλέον να μην γίνονται από κανέναν πιστευτές οι αιτιάσεις και οι φαντασιώσεις, όμως, επ’ ουδενί πτοούν τους υποκινητές τους. Η ΕΟΚ παρακολουθεί με προσοχή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ακολουθεί τον δρόμο τους.

Αρνείται κατηγορηματικά να συμμετάσχει και συνδράμει στις συντονισμένες προσπάθειες απαξίωσης του αθλήματος, αλλά δεν θα επιτρέψει και την ανεξέλεγκτη δράση των εμπνευστών και υποκινητών. Δυστυχώς, ο λόγος ως προς τα ψευδή, συκοφαντικά και κατευθυνόμενα δημοσιεύματα πλέον θα περάσει στην δικαιοσύνη.»