Αφού μέχρι την Τετάρτη που το δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ θα εξετάσει την υπόθεση άδειας του Παναθηναϊκού (Πέμπτη η απόφαση), θα πρέπει το «τριφύλλι» να εξοφλήσει τα 4,2 εκ. € που οφείλει στους ποδοσφαιριστές του, με τον χρόνο να πιέζει πια ασφυκτικά.

Ακόμη όμως κι αν η Ελληνική Ομοσπονδία δώσει το «πράσινο» φως, δεν σημαίνει πως το «τριφύλλι» είναι ok στις υποχρεώσεις του.

Αφού αυτό, θα το αποφασίσει η UEFA. Η οποία, πιθανότατα την πρώτη Δευτέρα του Ιούνη θα συνεδριάσει (Financial Control Panel) με θέμα την επανεξέταση των περιπτώσεων των ομάδων που είχαν κληθεί σε απολογία τον περασμένο Ιανουάριο και Φεβρουάριο από την πειθαρχική επιτροπή (με κατηγορία τις παραβάσεις του κανονισμού financial fair play στην περσινή τους αδειοδότηση) αλλά και να εξετάσει συνολικά την πορεία της των υπό… παρακολούθηση ομάδων για τη νέα σεζόν.

Βέβαια, η UEFA θα πάρει αρκετά σοβαρά υπόψη της την λίστα της εκάστοτε Ομοσπονδίας και σε γενικές γραμμές, πληροφορίες την θέλουν να είναι ελαστική, αφού το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης σε πολλές χώρες της Ευρώπης, δεν της δίνει περιθώρια για… αυστηρότητες.

«Παιχνίδι» μάνατζερ το ενδιαφέρον Ολυμπιακού για Σιμάο

Πριν από περίπου ένα μήνα, είχε γραφτεί πως ο Ολυμπιακός ενδιαφέρθηκε να μάθει για το μέλλον του Σιμάο, του οποίου το συμβόλαιο λήγει τον Ιούνιο του 2012. Ο Μοζαμβικανός όμως είπε πως αν φύγει από τον Παναθηναϊκό θα προτιμούσε να πάει στο εξωτερικό και το θέμα έκλεισε. Παρόλα αυτά, υπήρξαν εκ νέου δημοσιεύματα που ήθελαν τον Ολυμπιακό να ασχολείται με την περίπτωση του αμυντικού μέσου, όμως αυτά οφείλονται σε «παιχνίδι» του μάνατζερ του, Έκτορ Περάλτα.

Αφού τέτοιου τύπου τακτικές, μπορούν να ανεβάσουν την αξία του πελάτη του αλλά και να πιέσουν προς όποια κατεύθυνση θέλουν… Από εκεί και πέρα, στην Παιανία υπάρχει η αισιοδοξία ότι ο παίκτης θα συμφωνήσει να μείνει παρά το γεγονός πως είναι μεγάλο το οικονομικό χάσμα που χωρίζει τις δύο πλευρές. Αν και όλα θα εξαρτηθούν, από το αν θα πάρει άδεια συμμετοχής ή όχι ο Παναθηναϊκός για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Την Πέμπτη με την άδεια, κρίνεται και του προπονητή

Την Τετάρτη το δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ θα εξετάσει την έφεση του Παναθηναϊκού και την Πέμπτη, θα πάρει την απόφαση. Η οποία με το που γίνει γνωστή, θα φέρει τον Γόντικα σε άμεσες επαφές αναφορικά με τον πάγκο του «τριφυλλιού». Εάν οι «πράσινοι» πάρουν την άδεια, τότε ο Φερέιρα παραμένει το φαβορί για την θέση αυτή.

Αφού η αλήθεια είναι, κρούση από άλλες ομάδες δεν του έγινε ενώ κι ο ίδιος έχει δεθεί με τον Παναθηναϊκό. Συν τοις άλλοις, ο Πορτογάλος έχει αποδείξει πως δεν έχει πρόβλημα να δουλέψει με μικρούς ηλικιακά παίκτες και εν τέλει, είναι μία δοκιμασμένη συνταγή… Ο Δώνης, από την άλλη, εννοείται πως αρέσει στους διοικούντες του συλλόγου, αλλά δύσκολα αυτοί θα έπαιρναν το ρίσκο να μην ανανεώσουν με τον Φερέιρα σε μία τέτοια στιγμή που βρίσκεται ο σύλλογος. Αν πάντως κάτι «στράβωνε» με τον Πορτογάλο, ο πρώην τεχνικός του Ατρόμητου θα ήταν το φαβορί, αρκεί να μην είχε υπογράψει στον ΠΑΟΚ μέχρι τότε…

«Διπλωματικές» επαφές Γόντικα

Αρκετοί μάνατζερ ποδοσφαιριστών από το τωρινό ρόστερ, ανησυχούν για το μέλλον των ποδοσφαιριστών τους και συνομιλούν με τον Γόντικα. Πολλοί εξ αυτών, σκέφτονται την άμεση προσφυγή. Όμως ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, τους ζητάει υπομονή μέχρι το τέλος της εβδομάδας όπου όλα θα έχουν ξεκαθαρίσει. «Δεν πρέπει να δυναμιτιστεί το κλίμα τώρα που πάμε να εξασφαλίσουμε την άδεια μας», φέρεται να υποστηρίζει ο Δημήτρης Γόντικας…

Πηγή: sport-fm.gr