Μόνο «πληγές» δημιούργησε ο περσινός τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ τόσο στο ελληνικό ποδόσφαιρο ως οικοδόμημα όσο και στις ίδιες τις συμμετέχουσες σε αυτόν ομάδες. Άλλωστε, και οι δύο – και κυρίως οι Θεσσαλονικείς – κουβάλησαν μια μεγάλη τιμωρία για την τρέχουσα σεζόν, ενώ κλήθηκαν να πληρώσουν και ένα μεγάλο χρηματικό πρόστιμο.

Όλα αυτά έχουν κάνει τις διοικήσεις των δύο «δικεφάλων» να επιθυμούν αυτό που φαντάζει για όλους ως πιο λογικό: να γίνει το φετινό παιχνίδι στο πιο ασφαλές στάδιο, δηλαδή το ΟΑΚΑ. Από την Ένωση, φυσικά και κάτι τέτοιο είναι απολύτως θεμιτό, καθώς θα παίξει έναν τίτλο στην έδρα της, ενώ και οι «ασπρόμαυροι» συναινούν σε κάτι τέτοιο, καθαρά για λόγους ασφαλείας.

Άλλωστε, οι άνθρωποι του υποστήριζαν μετά τη φετινή κλήρωση των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας ότι το Ολυμπιακό Στάδιο είναι το μοναδικό γήπεδο που παρέχει την καλύτερη δυνατή ασφάλεια, καθώς προσφέρει τη δυνατότητα καλύτερης αστυνόμευσης και περιφρούρησης ενός τόσο σημαντικού ραντεβού.

Η ΕΠΟ ήταν αυτή που έκανε την επιλογή του ΟΑΚΑ και μάλιστα για τις 12 Μαΐου, ενώ όλα δείχνουν πως το παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί κανονικά με παρουσία κόσμου και από τις δύο ομάδες. Μένει να φανεί τι θα αποφασίσει και η Πολιτεία πάνω σε όλα αυτά. Το να αποφασιστεί κάποια άλλη έδρα φαντάζει ως απίθανο, από τη στιγμή που ούτε ο ΠΑΟΚ δεν έχει πρόβλημα, ενώ η παρουσία οπαδών είναι σαφώς πιο ρευστό ζήτημα.